Chlodnik z černého bezu
Recept ještě nebyl hodnocenŠťávu z černého bezu smíchám s cukrem, špetkou soli, skořicí a citronovou kůrou. Přivedu pozvolna do varu. Stáhnu z ohně. V hrnku či sklínce rozkvrdlám mouku s vínem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 297 kJ / 71 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,80 g |
| Tuky | 0,30 g |
| – nasycené | 0,07 g |
| – nenasycené | 0,22 g |
| –– mononenasycené | 0,07 g |
| –– polynenasycené | 0,15 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 0,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 7 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 15,00 g |
| – cukry | 10,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Šťávu z černého bezu smíchám s cukrem, špetkou soli, skořicí a citronovou kůrou. Přivedu pozvolna do varu. Stáhnu z ohně. V hrnku či sklínce rozkvrdlám mouku s vínem a…
Do kastrolu naliju polovinu citronové šťávy a přidám ¼ cukru. Oloupu jablka a pokrájím na tenké plátky, nejlépe škrabkou na brambory. Pak to vařím až do momentu než cukr…