Banán: Žlutý zázrak, který je plný zdraví prospěšných látek a navíc skvěle zasytí
Víte, že název banán vznikl z arabského slova banan, což v překladu znamená prst? Ano je to tak, banán je protáhlé žluté ovoce, které svým tvarem připomíná zahnutý prst. První sad banánů vznikl v Číně, kolem roku 200 našeho letopočtu. Chuť banánu není vždy stejná, je totiž silně ovlivněně místem a teplotou, kde banán rostl a dozrával.
Co obsahuje banán?
Banán je opravdové super ovoce. Obsahuje totiž významné množství vitamínů skupiny B a C, ale také mnoho minerálních látek. Při konzumaci jednoho banánu denně doplníte přibližně 10% denní doporučené dávky minerálů - hořčíku a draslíku, bez kterého se naše tělo jen těžko obejde. Výhoda banánu je jeho "zabalenost", dáte ho do tašky a máte zdravou svačinku, kdekoliv zrovna potřebujete.
Recepty z banánu
Banán můžete konzumovat jen tak, nebo si z něj připravit dokonalé smoothie, lívanečky, bábovku nebo jiné další dobroty.
- Lahodné lívanečky, kterým opravdu neodoláte, přitom jsou velmi snadné.
- Banana split: Znáte tento skvělý ale zároveň opravdu snadný recept na zmrzlinový dezert? Pokud ne, tak je nejvyšší čas, se s ním seznámit.
- Krtků dort: Tak tenhle zná určitě každý! Lahodný dort plný smetaný, kousky čokolády a hlavně - banánů. Tato nesmrtelná kombinace chutí je naprosto famózní.
Den Banana split
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 9 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 10 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 10 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ovar jako ze zabijačky: Snadno jej uvaříte i doma v paneláku. Výbornou chuť zajistí správné koření, skvělou přílohou je vejmrda
Hořické trubičky: tradiční podkrkonošská specialita, kterou měl rád dokonce i Napoleon
Někdo to rád kyselé: Vinný ocet se hodí do marinád i marmelád, jablečný do salátu