Dršťková polévka krok za krokem: Voní paprikou a česnekem a chutná tak, jak si ji pamatujete z dřívějška
Maďarské lečo z cukety - dokonalý způsob, jak zpracovat letní úrodu. S klobásou a párečky zachutná i milovníkům masa
9 foto Hodnocení 3× Co se vaří v Bulharsku? Pochutnejte si na dovolenkových jídlech v pohodlí domova
6 foto Hodnocení 5× Z jakého masa se dělá čevabčiči? Na výběr je několik variant a jde to i bez masa
Nikola Tesla: První ekologický aktivista sice držel přerušovaný půst, ale byl přesvědčený, že alkohol je elixírem života
Grilování v balkánském stylu: Pljeskavica bude neuvěřitelně šťavnatá díky jednoduchému triku s cibulí a trošce sodovky
Jak udělat na grilu fantastické ražniči? Základem je marinované maso, díky slanině bude měkké a šťavnaté a cibule vylepší chuť
Retro okénko: Čevabčiči mělo být podle norem z roku 1964 z pravé svíčkové. V levnější variantě jídelen ho ale nahradilo jiné maso
Chorvatsko na talíři: Zapomeňte na paštiku a ochutnejte vynikající černé rizoto nebo pikantní guláš s klobáskou
Srbsko na talíři: Srbské ćevapi chutnají úplně jinak než české čevapčiči. Tohle je tajemství jejich šťavnatosti
Bizarní jídelní výstřelky z historie: Podával se džem z rybího měchýře, vařilo se pivo s kohoutem a pekly se koláče s živými ptáky
6 foto Retro okénko: Dětské kulaté piškoty stávaly 3,40 Kčs. Nejoblíbenější ale byly ty podlouhlé ze Slovenska se slavným obalem