Ptáčky z mletého masa
Pták - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Křepelka polní je nejmenší evropský pták z rodu hrabavých a čeledi bažantovitých. Patří také k ptákům stěhovavým. Je velký asi jako kos. Křepelek je známo 5 druhů. Pro maso a hlavně pro zdravá vejce se v domácích podmínkách chovají křepelky japonské, které jsou známé v mnoha variantách.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Koroptev je malý hrabavý polní pták z čeledi bažantovitých. U nás hnízdí na většině území. Nicméně stavy koroptví se výrazně snížily, a to kvůli mechanizaci a chemizaci v zemědělství. Dospělá koroptev váží 350 - 450 g. V kuchyni se připravuje hlavně pečená na másle a slanině, s přidáním cibule a koření.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 4 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Klobásy
Přidáno před 15 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 16 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
MasterChef Česko na sladko: Jak zvládnout odpalované těsto a upéct perfektní věnečky?
Těstovinový salát z pečeného kuřete chutná královsky: Využijete nejen maso, ale i výpek pro chuť a kůži pro křupavou posypku
Holka u plotny radí: Jak na babiččin nepečený dort ze dvou surovin? Zvládnete to za 5 minut!