Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 516 kJ / 1 079 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 92,73 g |
| Vláknina | 7,07 g |
| Cholesterol | 535 mg |
| Sodík | 187 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 38,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na každý dáme plátek slaniny, 1/4 vajíčka, kousek okurky a půlku nožičky párku.
Krok 2: Zabalíme do závitku, který také osolíme a opepříme. V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky. Posypeme sladkou i uzenou paprikou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Krok 3: Závitky vyjmeme, rozmícháme mouku v trošce vody a zašleháme po omáčky. Necháme provařit asi 20 minut. Na závěr omáčku dochutíme citronovou šťávou a zjemníme smetanou.
Na talíři ozdobíme proužky kapie.
Na talíři ozdobíme proužky kapie.
Zveřejněno 6. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rY54
Moje poznámka
Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rY54
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 23 minutami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 9 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 9 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 11 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 12 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 15 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 15 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 15 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 15 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 16 hodinami
Tématické fráze:
vepřové závitky se smetanovou omáčkou,
spanelsky ptacek se smetanovou omackou,
kuřecí závitky se smetanovou omáčkou,
španělský ptáček se smetanou,
přírodní řízek s citronovou omáčkou,
vepřový závitek se smetanovou omačkou,
kureci stehenni ptačky,
jména pro ptácky,
ptáčci s omáčkou,
ptáčky recept,
smetanové omáčky recepty,
hovězí závitky se smetanovou omáčkou,
kureci ptacek,
ptacky z kotlety,
přírodní řízek se smetanovou omáčkou,
závitky se smetanovou omackou,
vepřové na paprice se smetanovou omáčkou,
ptáček s omáčkou,
kuřecí stehenní řízky se smetanovou omáčkou,
španělský ptáček ve smetanové omáčce
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
cibule,
vejce,
nožička vepřová,
okurka čerstvá,
hořčice,
smetana ke šlehání,
paprika sušená sladká,
paprika sušená uzená,
vývar drůbeží,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
šťáva citronová,
máslo,
olej,
kapie
Komentáře (29)
Vy píšete, cituji: "V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky.", konec citátu.
Aby byla omáčka i maso chutnější, velmi doporučuji tyto úkony provádět v pořadí:
1) rozehřejeme olej s máslem
2) opečeme závitky, nevadí, jsou-li "přípeky", dodají výbornou chuť i barvu
3) vyjmeme opečené závitky vedle na talíř
4) zpěníme jemně pokrájenou cibuli (výpeky se krásně rozpustí)
5) vložíme zpět závitky
Tento postup důsledně dodržuji u všech příprav masa i na pečení, všechna šťáva se sražením bílkovin v masu krásně uzavře a to je pak šťavnatější a chutnější
4)
Dělávám stejně, ale z hovězího, ty stehenní řízky - to by mě fakt nenapadlo
+ další bodík