Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Časté chyby při ohřevu omáček: Připálení nebo škraloup? Poradíme, jak tomu předejít
Zdroj: Pixabay, eatde

Češi zkrátka omáčky milují. Receptů je nespočet a dají se připravit z mnoha surovin, od cukety, přes houby, až po rajčata. Jak je však správně ohřát, aby byly stále stejně chutné a my si nepřivodili zažívací potíže?

Neodmyslitelná součást klasické české kuchyně, přesně to jsou omáčky. Vyrůstali na nich naši předci i my. Jen málokdy se vaří omáčky v množství tak akorát na oběd. Vždy si přilepšíme, aby zbylo ještě alespoň na zítra. Ohřev omáček má však svá úskalí.

Časté chyby při ohřívání omáček

Vyhněte se následujícím chybám, abyste z ohřívaných omáček už nebyli zklamaní:

Máte nějaký vlastní fígl na ohřívání omáček? Podělit se o něj můžete v komentářích. Za nás vyhrává ohřev ve vodní lázni, předejde se tím nejen připálení. Pokud přemýšlíte nad vařením omáčky, co zkusit třeba rajskou omáčku podle našeho video-receptu?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky