Jak ohřát omáčku. Některé omáčky se velmi snadno připalují. Jednoduché rady nám ohřívání usnadní
Občas potřebujeme omáčku ohřát, ale některé omáčky se rády přichytávají ke dnu hrnce a připalují. Pokud se budeme řídit jednoduchými radami, omáčku ohřejeme snadno a bez připálení.
Když nám zůstane omáčka ještě na druhý den, hodí se to - stačí ji ohřát a nemusíme nic dalšího vařit. Právě s ohříváním ale může být potíž. Mnohé z omáček (např. rajská, koprová či žampionová) se nám už při vaření přichytávají ke dnu a při ohřívání pak dojde snadno k jejich připálení, zvlášť pokud si na chvilku odběhneme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ohřívat omáčky
Pokud potřebujeme ohřát menší množství omáčky (jednu porci), je dobrým pomocníkem mikrovlnná trouba. Jestli ale omáčky potřebujeme připravit více, obvykle dáme přednost ohřívání v hrnci:
- Omáčku pro jistotu přelijeme do jiného hrnce a během ohřívání ji svědomitě mícháme.
- Je-li hustá, dolijeme trochu tekutiny, příliš hustá omáčka je k připalování náchylnější.
- Omáčky se velmi dobře ohřívají ve vodní lázni - tzn. že je vložíme s hrncem do jiného většího hrnce, ve kterém je horká voda. Postavíme ho na plotýnku a ohříváme. Během ohřívání omáčku mícháme, aby se ohřívala stejnoměrně. Tímto způsobem se omáčky nepřipalují.
- Ve vodní lázni lze ohřívat omáčku i v troubě za předpokladu, že ji máme v hrnci, kterému pobyt v troubě neuškodí - hrnec položíme na plech nebo pekáč, ve kterém je voda.
Pokud se přece stane, že se nám hrnec připálí, můžeme vyzkoušet jednoduché rady, jak ho bez zbytečné námahy vyčistit.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzená polévka s hráškem a cibulí
Přidáno před 1 hodinou
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 6 hodinami
Slaný koláč s vinnou klobásou
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 20 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře