Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak ohřát omáčku. Některé omáčky se velmi snadno připalují. Jednoduché rady nám ohřívání usnadní
Zdroj: Top recepty

Občas potřebujeme omáčku ohřát, ale některé omáčky se rády přichytávají ke dnu hrnce a připalují. Pokud se budeme řídit jednoduchými radami, omáčku ohřejeme snadno a bez připálení.

Když nám zůstane omáčka ještě na druhý den, hodí se to - stačí ji ohřát a nemusíme nic dalšího vařit. Právě s ohříváním ale může být potíž. Mnohé z omáček (např. rajská, koprová či žampionová) se nám už při vaření přichytávají ke dnu a při ohřívání pak dojde snadno k jejich připálení, zvlášť pokud si na chvilku odběhneme.

Jak ohřívat omáčky

Pokud potřebujeme ohřát menší množství omáčky (jednu porci), je dobrým pomocníkem mikrovlnná trouba. Jestli ale omáčky potřebujeme připravit více, obvykle dáme přednost ohřívání v hrnci:

  1. Omáčku pro jistotu přelijeme do jiného hrnce a během ohřívání ji svědomitě mícháme.
  2. Je-li hustá, dolijeme trochu tekutiny, příliš hustá omáčka je k připalování náchylnější.
  3. Omáčky se velmi dobře ohřívají ve vodní lázni - tzn. že je vložíme s hrncem do jiného většího hrnce, ve kterém je horká voda. Postavíme ho na plotýnku a ohříváme. Během ohřívání omáčku mícháme, aby se ohřívala stejnoměrně. Tímto způsobem se omáčky nepřipalují.
  4. Ve vodní lázni lze ohřívat omáčku i v troubě za předpokladu, že ji máme v hrnci, kterému pobyt v troubě neuškodí - hrnec položíme na plech nebo pekáč, ve kterém je voda.

Pokud se přece stane, že se nám hrnec připálí, můžeme vyzkoušet jednoduché rady, jak ho bez zbytečné námahy vyčistit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky