Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Éra chlebíčků jako hlavního občerstvení na oslavách pomalu končí, často jim totiž chybí originalita a pro mnohé jsou zbytečně velké. Jejich jezení navíc pravidelně provází problémy s tím, abychom zůstali čistí.

Chlebíčky jsou prý už nuda. Vyměňte je za jiné a čím dál oblíbenější pohoštění, a využijte tak nelevné ingredience smysluplněji. Vše totiž do posledního drobku zmizí ze stolu. Nevěříte? Připravte pohoštění podle našich tipů a přesvědčte se sami.

Čím nahradit obložené chlebíčky

Fantazii se meze nekladou, důraz je potřeba klást na to, jakou návštěvu očekáváte a jakým stylem se stravuje. Od toho se pak dále odvíjí typ podávaných pokrmů.

  1. Vsaďte na stejně tradiční, ale stále oblíbené jednohubky, často také označované jako kanapky. Jsou tak akorát na jedno sousto a můžete jich připravit více druhů.
  2. Milovníci zeleniny si přijdou na své díky zeleninovým salátům, které jsou stále žádanější součástí občerstvení nejen na oslavách, totéž platí i pro špalíčky z čerstvé zeleniny spolu s dipy nebo hummusem.
  3. Vybíravým návštěvám přijde vhod studený raut – do ošatky nakrájejte různé druhy pečiva, malé misky naplňte pomazánkami a k tomu přidejte obložené mísy se sýry, salámy, zeleninou a případně i s ovocem.
  4. Fondue, ať už masové nebo sýrové, nadchne opravdu každého. Pokud ale nevlastníte více jak jednu sadu, doporučujeme ho spíše na menší oslavu.
  5. Listové těsto je velmi variabilní. Připravte z něj tyčinky posypané sýrem, mákem nebo potřené rozšlehaným vejcem spolu s kořením. Pro větší zasycení připravte šneky z listového těsta s různými náplněmi nebo rovnou celé záviny.
  6. Znáte "jednohubky" z tortill? Stačí naplnit tortillu, smotat ji a poté rozkrájet na jednotlivé kousky jako roládu. Každý kousek zajistěte párátkem.
  7. Chcete-li podávat něco sytějšího, skvělou volbou jsou malé řízečky nebo pečená kuřecí křídla spolu s pečivem a několika různými dipy.

Ať se rozhodnete pro jakékoliv občerstvení, nezapomeňte na jeho pestrost a barevnost, protože, jak se říká, jíme i očima. Připravte si s námi lahodnou pomazánku z lučiny a červené řepy, které neodolá žádný host:

Silvestr a vítání nového roku

Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace. 

Inspirujte se:

Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky