Jak používat bylinky na dochucení: Čerstvé dovedou pokrm k dokonalosti
V dnešní době, kdy máme téměř vše na dosah, je naprosto snadné mít sušené i čerstvé bylinky neustále po ruce. Neslouží pouze k dochucení pokrmů, ale také k jejich zdobení před servírováním. Jak využít celý jejich potenciál?
Bylinky jsou nedílnou součástí každého vaření. Pomalu ale jistě se vracíme k naší přirozenosti, kdy opouštíme umělá dochucovadla a bylinky opět nachází místo v našich kuchyních. Pěstovat je lze na parapetu, na terasách i zahradách.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dochucovat pomocí bylinek
Poradíme vám, jak správně bylinky použít, abyste je využili naplno:
- Řekněte stop sušeným bylinkám, máte-li byť sebemenší možnost mít doma bylinky čerstvé. Sušené bylinky nedodají pokrmu tolik chtěné chuti a vůně. Před použitím těch sušených je promněte mezi prsty, aby lépe uvolnily své aroma.
- Měkké bylinky přidávejte do pokrmů až k úplnému konci tepelné úpravy, aby se nerozvařily. Tím by ztratily i chuť a vůni. Naopak tvrdé bylinky je potřeba řádně povařit, aby uvolnily aroma.
- Celé koření (např. pepř, nové koření, bobkový list) je nutno před mixováním polévek či omáček vyjmout, pokud by tam nějaké zůstalo, může znehodnotit celý pokrm. Předejít tomu můžete i použitím sáčků na koření.
Sušené bylinky a koření skladujte v temnu a ve vzduchotěsných nádobách, aby si zachovaly svou barvu i aroma. Vyzkoušejte rump steak v bylinkách podle našeho videoreceptu, rozhodně neprohloupíte. Přejeme vám dobrou chuť.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 4 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 5 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pěstovat pažitku za oknem. Jednoduchý a levný návod na domácí pěstování zelených natí
Jak skladovat bylinky v lednici, aby nám vydržely co nejdéle svěží a čerstvé
Oblíbenou bazalku můžeme snadno pěstovat za oknem i na zahrádce. V těchto receptech najde ideální uplatnění
Komentáře