Rump steak v bylinkách
Suroviny
Porce: 1-2 porce
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Můj první steak z hovězího masa a jsem na něj právem pyšná. Nikdy jsem neměla odvahu se do toho pustit už pro cenu tohoto masa. 1 kg stojí kolem 400 Kč. Býček by neměl být starší, než 24 měsíců při porážce.
Maso není měkké, jako třeba z tlakáče, ale je křehké, skvělé, dá se dobře krájet. Moc jsem si pochutnala:-)
Pro lepší orientaci a hlavně pro ty, kteří se bojí stejně jako já, připojuji video:-))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 4. 2016 11:53
Jdu na to ... za chvíli bude na pánvi ...
14. 7. 2013 17:21
chocolate: díky!!
14. 7. 2013 16:51
Jani, dnes jsem dělala, steak měl cca 250g, tudíž jsem zkrátila dobu opékání o minutku.Dala jsem na teplý talíř pod nahřátou pokličku odpočinout na pět minut, pak už stačil plátek bylinkového másla, osolit a přidat šťouchačky se smaženou cibulkou a petrželkou.
Výborné, foto přidáno.
13. 6. 2013 16:43
Anna Kocikova:
13. 6. 2013 01:01
Jana Remkova:Můj syn staví domy,ale maso krájí stejně,jako pí Remková
12. 6. 2013 23:02
Eliza: Tímto akorát potvrzujete má slova v prvním komentáři, budete se prostě hádat za svoji pravdu, i když špatnou A ostatní poklepávačky se k vám už přidávají, jak jinak
12. 6. 2013 22:59
Arnošt O.: Nemyslím si, že skuteční profesionálové mají potřebu navštěvovat a komentovat tento web, který je založený na nadšeném amatérismu nás všech přispívajících. Proto ani Vás bohužel nemůžu považovat za profesionála. Staral byste se o jiné věci, než anonymně šmírovat, jak to funguje právě na Topreceptech. Zřejmě byste teď právě dohlížel na chod své kuchyně...
12. 6. 2013 22:58
Arnošt O.: Můj syn JE profesionál a podle něj mám to maso nakrájeno dobře. Takže, zanechte pod mým receptem diskuze, která nikam nevede. Děkuji.
12. 6. 2013 22:38
Eliza: Chcete se hádat o vaření s kuchaři profesionály? To, že zde úřadují útoční sršni ještě neznamená, že vám to tady patří a nikdo jiný tady nemůže vyjádřit svůj názor? To je opravdu směšné už, co se tady děje
12. 6. 2013 22:24
A pokud jste ve vaření tak zběhlí (a vůbec jste někdy jedli biftek), tak byste museli vědět, že kdyby se opékalo maso nařezané po vlákně, změnilo by svoji strukturu a rozhodně by nevypadalo tak, jak vypadá na fotografii, kde je po opečení čerstvě nakrájené.
Mimochodem, každému, komu se tu nelíbí, lze jen doporučit, aby si vybral jiné stránky o vaření, nic ho tu nedrží. Jak prosté...
Arnošt, Mirek, Martin a druzí...
12. 6. 2013 22:18
Arnošte, to samé si myslím já. Taky jsem měl připomínku. To bylo ! A nejvíc kejhaly ty dvě sloveny. Jsou to ty nejhorší stránky o vaření. Dnes jsem tu jen proto, že jsem byl upozorněn, že zase potrefené husy kejhají.
12. 6. 2013 22:16
Nechtěla jsem nic psát, ale už mi to tady připadá na palici... Dámy a páni mistři kuchařští, co sem anonymně nakukujete a stále jen kritizujete (to, že tu není vše v pohodě, vím také, ale nemá to nic společného s výše uvedeným receptem) - když dostanete na talíř správně přes vlákno ukrojený vysoký steak a potom z něj krájíte jednotlivá sousta, která nesete do úst...stále je máte krájená přes vlákno? Ne - naopak. Pokud je plátek svíčkové krájený přes vlákno, budou jednotlivá sousta Vámi řezaná po vlákně. A to je vidět na Janiné fotografii. Maso opekla tak, jak se má, a poté ten vysoký kus masa nakrájela. Sice po vlákně - ale všichni bychom při konzumaci udělali to samé. Jen to naporcovala předčasně, asi to měla vyfotit právě sundané z pánve a dali byste pokoj.
12. 6. 2013 22:00
Martin-kuchař: Neřekl bych to lépe. Také jsem kuchař profesionál a už na první pohled je vidět, že maso je špatně nakrájené, takhle se steaky rozhodně nekrájí. A co se těch "poklepávaček" týče, i já jsem kdysi měl zde svůj profil a spoustu výborných receptů. Ale brzy jsem pochopil, že je tady pouze jistá zkvadra určitých uživatelek, které si tady akorát lezou do zadnic a odkývají si vše, jen aby vypadaly jako velké kamarádky a nedejbože aby jim sem někdo "z venku" napsal svůj názor, to se hned semknou jak sršni a útočí, ani samy neví proč Je to smutné, měl jsem to tady rád, ale to chování některých tady mě odradilo a teď se tomu divadlu tady už pouze směji
3. 6. 2013 07:57
já bych si to dala hned , krásné Jani a salát k tomu mňam
. Snad někdy dostanu odvahu to vyzkoušet, díky za recept
2. 6. 2013 08:52
Martin - kuchař: Nerad se nechávám vtahnout do debaty o něčem v čem nejsem pevný v kranflecích a možná že maso není zrovna nejlépe podle všech předpisů nakrájeno /podle obrázku,který je třeba brát pouze jako ilustrační a dokreslující/, ale je také třeba vidět, že dostanete maso,jaké dostanete a všechny kousky /stejky/ nemusí být zrovna OK. Přece nevezmete jen ty IN a ostatní nevyhodíte ??? Ono se to také zpotřebuje a není to nutné zbytečně hrotit a předvádět se a urážet ty co jistě nechtějí někoho nabádat aby něco zkazili. Kdo chce a vynaloží finance na kvalitní maso, nezůstane pouze u jednoho receptu a následně jedné fotky , ale podívá se i jinam např. jak bylo doporučeno www.Jaknato.cz.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Cuketový věnec
Přidáno před 4 hodinami

Bezlepkový rebarborový koláč s drobenkou
Přidáno před 8 hodinami

Květák na způsob salátu Coleslaw
Přidáno 28. 6. 2022 13:05

Staročeský guláš paní hostinské
Přidáno 28. 6. 2022 07:55

Tomatový krém s červenou čočkou, čerstvým sýrem a microbylinkami
Přidáno 28. 6. 2022 07:50

Kuřecí stehýnka s hermelínem
Přidáno 28. 6. 2022 07:21
Právě bylo uvařeno:

Oblíbené chilli con carne
uvařil/a klarence
před 55 minutami

Pečené placičky z květáku, šunky a sýru
uvařil/a Petaja
před 2 hodinami

Oříškový bílkový chlebíček
uvařil/a Marcela0123
před 2 hodinami

Malinové muffiny s kousky čokolády II
uvařil/a Wikki
před 4 hodinami

Rajská polévka s jáhlami
uvařil/a NikolaP
před 4 hodinami

Čočka s párkem, volské oko a okurka
uvařil/a Michal393
před 4 hodinami

Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
uvařil/a horackovapetra
před 4 hodinami

Bramborový gulášek
uvařil/a jaklp
před 5 hodinami

Okurky velmi dobré
uvařil/a lidunkap
před 5 hodinami

Pažitkové brambory se žampiony
uvařil/a Jaja.27
před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rump steak rump steak recept rump steak recepty příprava rump steaku hovezí rump steak recepty rump steak příprava rumpsteak rumpsteak recept recept na rump steak jak správně udělat steak kuřecí steak na bylinkách příloha ke steaku hovězí rump steak recept bylinky na steak co je rump steak hovězí steak na bylinkách recept rump steak steak recept bylinky na steaky jak spravne udelat hovezi steak
Suroviny: steak rump, olej olivový, tymián, sůl, pepř
Rump steak v bylinkách
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poW1
70 názorů