Rump steak v bylinkách

Hovězí maso Doba přípravy: 10 min + odležení 70 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 10 min + odležení 70 názorů

Suroviny 1-2 porce

1 kus Rump-steaku (cca 350g)
olivový olej
rozmarým
tymián
sůl
pepř (barevný)

Postup přípravy receptu

  1. Steak z kvalitního hovězího masa potřeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a tymiánem a dáme do lednice klidně i přes noc.

  2. Několik hodin před přípravou jej vyndáme z lednice, aby měl steak pokojovou teplotu. Olej a bylinky z masa vytřeme dosucha papírovou utěrkou. Na opékání použijeme grilovací pánev nebo kvalitní pánev s teflonovým dnem.

  3. Suchou pánev nahřejeme na stupeň 5 (pokud máme 6 stupňů na sporáku) a vložíme na ni maso. Na minutce si nastavíme 3-4 minuty podle tloušťky steaku a pozor nesolíme.

  4. Během opékání do steaku nepícháme, neobracíme jej, nekontrolujeme spodek masa, necháme jej zvolna opékat. Po 4 minutách obrátíme a postup opakujeme.

  5. Hotový steak dáme na talířek. Dokud z něj vychází pára, necháme jej stát. Pak hrubě osolíme a opepříme z obou stran a teprve můžeme nakrojit na půlky nebo na plátky. Jako příloha je vhodný opečený toast popřípadě zelenina.

Poznámka od kuchařky

Můj první steak z hovězího masa a jsem na něj právem pyšná. Nikdy jsem neměla odvahu se do toho pustit už pro cenu tohoto masa. 1 kg stojí kolem 400kč. Býček by neměl být starší, než 24 měsíců při porážce.

Maso není měkké, jako třeba z tlakáče, ale je křehké, skvělé, dá se dobře krájet. Moc jsem si pochutnala:-)

Pro lepší orientaci a hlavně pro ty, kteří se bojí stejně, jako já, připojuji video:-))

http://www.jaksetodela.cz/video/2230/grilovany-rum...

Komentáře k receptu Rump steak v bylinkách

  • Ala_Mal Ala_Mal

    Jdu na to ... za chvíli bude na pánvi ... :-K

    Odpovědět

  • chocolate: díky!!:-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Jani, dnes jsem dělala, steak měl cca 250g, tudíž jsem zkrátila dobu opékání o minutku.Dala jsem na teplý talíř pod nahřátou pokličku odpočinout na pět minut, pak už stačil plátek bylinkového másla, osolit a přidat šťouchačky se smaženou cibulkou a petrželkou.
    Výborné:yes:, foto přidáno.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova::-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jana Remkova:Můj syn staví domy,ale maso krájí stejně,jako pí Remková:-D

    Odpovědět

  • Arnošt O. Arnošt O.(neregistrovaný)

    Eliza: Tímto akorát potvrzujete má slova v prvním komentáři, budete se prostě hádat za svoji pravdu, i když špatnou ;-) A ostatní poklepávačky se k vám už přidávají, jak jinak :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Arnošt O.: Nemyslím si, že skuteční profesionálové mají potřebu navštěvovat a komentovat tento web, který je založený na nadšeném amatérismu nás všech přispívajících. Proto ani Vás bohužel nemůžu považovat za profesionála. Staral byste se o jiné věci, než anonymně šmírovat, jak to funguje právě na Topreceptech.;-) Zřejmě byste teď právě dohlížel na chod své kuchyně...;-)

    Odpovědět

  • Arnošt O.: Můj syn JE profesionál a podle něj mám to maso nakrájeno dobře. Takže, zanechte pod mým receptem diskuze, která nikam nevede. Děkuji.

    Odpovědět

  • Arnošt O. Arnošt O.(neregistrovaný)

    Eliza: Chcete se hádat o vaření s kuchaři profesionály? ;-) To, že zde úřadují útoční sršni ještě neznamená, že vám to tady patří a nikdo jiný tady nemůže vyjádřit svůj názor? To je opravdu směšné už, co se tady děje :-8

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    A pokud jste ve vaření tak zběhlí (a vůbec jste někdy jedli biftek), tak byste museli vědět, že kdyby se opékalo maso nařezané po vlákně, změnilo by svoji strukturu a rozhodně by nevypadalo tak, jak vypadá na fotografii, kde je po opečení čerstvě nakrájené.
    Mimochodem, každému, komu se tu nelíbí, lze jen doporučit, aby si vybral jiné stránky o vaření, nic ho tu nedrží. Jak prosté...;-)
    Arnošt, Mirek, Martin a druzí...;-)

    Odpovědět

  • Mirek Mirek(neregistrovaný)

    Arnošte, to samé si myslím já. Taky jsem měl připomínku. To bylo ! A nejvíc kejhaly ty dvě sloveny. Jsou to ty nejhorší stránky o vaření. Dnes jsem tu jen proto, že jsem byl upozorněn, že zase potrefené husy kejhají.:-((

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Nechtěla jsem nic psát, ale už mi to tady připadá na palici... Dámy a páni mistři kuchařští, co sem anonymně nakukujete a stále jen kritizujete (to, že tu není vše v pohodě, vím také;-), ale nemá to nic společného s výše uvedeným receptem) - když dostanete na talíř správně přes vlákno ukrojený vysoký steak a potom z něj krájíte jednotlivá sousta, která nesete do úst...stále je máte krájená přes vlákno? Ne - naopak. Pokud je plátek svíčkové krájený přes vlákno, budou jednotlivá sousta Vámi řezaná po vlákně. A to je vidět na Janiné fotografii. Maso opekla tak, jak se má, a poté ten vysoký kus masa nakrájela. Sice po vlákně - ale všichni bychom při konzumaci udělali to samé. Jen to naporcovala předčasně, asi to měla vyfotit právě sundané z pánve a dali byste pokoj.

    Odpovědět

  • Arnošt O. Arnošt O.(neregistrovaný)

    Martin-kuchař: Neřekl bych to lépe. Také jsem kuchař profesionál a už na první pohled je vidět, že maso je špatně nakrájené, takhle se steaky rozhodně nekrájí. A co se těch "poklepávaček" týče, i já jsem kdysi měl zde svůj profil a spoustu výborných receptů. Ale brzy jsem pochopil, že je tady pouze jistá zkvadra určitých uživatelek, které si tady akorát lezou do zadnic a odkývají si vše, jen aby vypadaly jako velké kamarádky a nedejbože aby jim sem někdo "z venku" napsal svůj názor, to se hned semknou jak sršni a útočí, ani samy neví proč :-// Je to smutné, měl jsem to tady rád, ale to chování některých tady mě odradilo a teď se tomu divadlu tady už pouze směji ;-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    já bych si to dala hned :-p, krásné Jani a salát k tomu mňam :-p:-p:yes::yes:. Snad někdy dostanu odvahu to vyzkoušet, díky za recept :-K:-8:-K

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Martin - kuchař: Nerad se nechávám vtahnout do debaty o něčem v čem nejsem pevný v kranflecích a možná že maso není zrovna nejlépe podle všech předpisů nakrájeno /podle obrázku,který je třeba brát pouze jako ilustrační a dokreslující/, ale je také třeba vidět, že dostanete maso,jaké dostanete a všechny kousky /stejky/ nemusí být zrovna OK. Přece nevezmete jen ty IN a ostatní nevyhodíte ??? Ono se to také zpotřebuje a není to nutné zbytečně hrotit a předvádět se a urážet ty co jistě nechtějí někoho nabádat aby něco zkazili. Kdo chce a vynaloží finance na kvalitní maso, nezůstane pouze u jednoho receptu a následně jedné fotky , ale podívá se i jinam např. jak bylo doporučeno www.Jaknato.cz.

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5

Tématické fráze: rump steak rump steak recept rump steak recepty příprava rump steaku hovezí rump steak recepty rump steak příprava rumpsteak rumpsteak recept recept na rump steak jak správně udělat steak kuřecí steak na bylinkách příloha ke steaku hovězí rump steak recept bylinky na steak co je rump steak hovězí steak na bylinkách recept rump steak steak recept bylinky na steaky jak spravne udelat hovezi steak