Kuře na paprice i pro začátečníky: Vyzkoušejte osvědčenou klasiku jednoduše, ale poctivě
Kuře na paprice je vděčné a oblíbené jídlo, které nechybí na jídelníčku téměř v žádné rodině. Možná si rádi vzpomenete, jak ho vařila právě vaše maminka. Vyzkoušejte recept s jednoduchým postupem, na kterém téměř není co pokazit. Jen si dejte pozor na jednu klíčovou surovinu. Víte kterou?
Jak už název napovídá, klíčovou surovinou je červená paprika. Právě ta spolu s cibulí tvoří základ charakteristické chuti omáčky. Papriku je důležité krátce osmahnout, protože jen tak rozvine svou vůni i barvu. Pozor ale, ať ji nepřepálíte. Jinak paprika zhořkne a mohla by celý pokrm zkazit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kuře na paprice
Na tuhle dobrotu budete potřebovat 500 g kuřecího masa, 1 velkou cibuli, 1 lžíci sladké papriky, olej na orestování, 1–2 bobkové listy, 1–2 lžíce hladké mouky na zahuštění omáčky. Déle si nachystejte 200 ml smetany na vaření (nebo ke šlehání) a kuřecí vývar. Na dochucení se bude hodit 1 lžička octa (není však nutná), sůl a mletý pepř.
- Cibuli nakrájejte najemno, maso na větší kousky. V míse maso osolte, opepřete a promněte.
-
Na oleji orestujte cibuli dosklovata, přidejte maso a nechte ho zatáhnout.
-
Přisypte papriku, krátce promíchejte a hned podlijte vývarem.
-
Přidejte bobkový list, přikryjte hrnec pokličkou a duste maso doměkka.
-
Měkké maso vyjměte, do omáčky přilijte polovinu smetany a případně trochu vývaru.
-
V druhé polovině smetany rozmíchejte mouku a za stálého míchání vlijte do omáčky. Provařte, případně rozmixujte dohladka. Chcete-li bezlepkovou variantu, tak je několik možností, jak omáčku zahustit bez mouky.
-
Maso vraťte zpět, dochuťte solí, pepřem a trochou octa.
-
Můžete si vybrat libovolnou přílohu a to houskový knedlík, rýži nebo těstoviny. Když vám zbyde omáčka i na druhý den, tak jen obměníte přílohu a máte zase nový oběd.
Podívejte se na kompletní recept na kuře na paprice i pro začátečníky. Doporučujeme k přečtení i komentáře pod receptem, pomohou vám vyvarovat se zbytečných chyb.
Chystáte kuře na paprice pro děti? Podívejte se, jak tradiční recept na omáčku upravit, aby byl pokrm vhodný i pro malá dětská bříška. Přejeme ať jídlo chutná velkým i malým strávníkům.
Komentáře