Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zahustit kuře na paprice bez mouky? Pomocí cibule, fazolí nebo strouhané cukety
Zdroj: Toprecepty

Kuře na paprice je jedno z oblíbených českých pokrmů, které pochází z maďarského paprikáše nebo perkeltu. Jde u kuřecí maso, dušené na paprice se smetanovou omáčkou. Podává se s knedlíky, noky nebo s těstovinami.

Smetanová omáčka ke kuřeti se zahušťuje hladkou moukou, rozmíchanou v mléce nebo ve vodě, méně už jíškou. Jsou lidé, kteří z různých důvodů mouku nesmí nebo nechtějí jíst. Pro ně máme pár rad, jak omáčku zahustit bez použití bílé mouky.

Jak nahradit mouku v omáčce

Pokud nesmíme mouku konzumovat nebo ji nemáme doma - dá se nahradit i jinými surovinami. Zde je několik tipů:

  • Sladkou smetanu, kterou přidáme do omáčky, musíme zredukovat do hustší konzistence. Smetanu vaříme opatrně, aby jen probublávala - jinak hrozí, že se srazí.
  • Osmažená cibule, která tvoří základ jídla, udělá hustou omáčku jen tím, že jí použijeme více. Koneckonců perkelt nebo paprikáš také obsahuje hodně cibule.
  • Bílé fazole (sterilované nebo uvařené) se po rozmixování změní v hustou hmotu, která omáčku podle potřeby zahustí.
  • Kuřecí maso, které jsme před vařením vykostili, zahustí omáčku masovými vlákny, které se uvolnily z kousků kuřete. Tento způsob přípravy milují děti.
  • Cuketa, nastrouhaná na jemném struhadle, je pro svou neutrální chuť vhodná k zahuštění jakékoli omáčky. Důležité je cuketu posolit, vodu z ní vymačkat a pak povařit v omáčce.
  • Vařená cuketa - na kousky pokrájenou cuketu povaříme v trošce osolené vody, vyjmeme a tyčovým mixérem rozmixujeme do husté kaše. Vložíme do omáčky.
Pokud se vyhýbáte bílé mouce, najdete jistě mnoho způsobů, čím jídlo zahustit. Byli bychom rádi, kdybyste se s námi podělili o vaše nápady a napsali do komentáře, čím zahušťujete vy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Nejnovější recepty Více