Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kiwi je oblíbenou zásobárnou vitamínu C především v zimních měsících. Asi vás překvapí, že jeho chlupatá slupka je jedlá. Kiwi působí protizánětlivě a je skvělou prevencí proti ledvinovým kamenům nebo zácpě.

Kiwi je úžasné pro svou chuť v kombinaci se sýry v rámci studeného občerstvení, ale také v zeleninových salátech. Zpestří i chuť ovocných špízů, které lze potírané medem krátce grilovat. A už jste někdy zkusili palačinky se zmrzlinou a kiwi?

Využití kiwi v kuchyni

Máme pro vás několik tipů, jak využít kiwi:

  1. Vyzkoušejte kiwi řezy, jeho kyselkavá chuť vynikne v kombinaci s kakaovým korpusem a jemným krémem.
  2. Skvělým startem dne může být koktejl s kiwi, dalším ovocem a ovesnými vločkami.
  3. Pokud nemáte času nazbyt, ale koktejlu se ráno vzdát nechcete, oblíbíte si banánový koktejl s kiwi.
  4. Mlsným jazýčkům určitě vykouzlíte úsměv na tváři kiwi pohárem s tvarohem.
  5. Jako sváteční dezert můžete připravit kiwi čoko-roládu, která díky zdobení vypadá opravdu lákavě.
  6. Rádi byste uchovali kiwi ve špajzce? Připravte si delikátní rebarborový džem s kiwi.
  7. Vitamínovou bombou je smoothie s řapíkatým celerem, kiwi a jablkem.

Napište nám do komentářů, co byste rádi zkusili nebo jste už z kiwi připravili. A na rozverné chvilky si můžete připravit zmrzlinový pohár ozdobený kiwi nebo ovocný salát s vaječným koňakem podle videoreceptu:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky