Praktický návod, jak naložit rozinky do rumu tak, aby byly šťavnaté a plné chuti: Záleží na délce odležení i na výběru rumu
7 foto Cukrář Josef Maršálek radí, jak správně skladovat cukroví: Pozor na balkon i pečivo plněné pudinkovými krémy, říká
Žloutkové cukroví se dá udělat jen ze dvou ingrediencí. Navíc je úžasně křehké a doslova se vám rozplyne na jazyku
Video Recepty z českých pohádek: Rohlíčky obzvláště vypečené z filmu Císařův pekař-Pekařův císař voní sádlem a chutnají skvěle
Jak na to nejlepší kapání do polévky? Vynikající zavářku uděláte jen ze dvou ingrediencí, vylepšit ji můžete bylinkami
13 foto Mandarinky, uhlí ze sklepa, buráky ve slupce a občas i nějaká čokoládová figurka aneb Jak se slavil Mikuláš za socialismu
Jak na ty nejlepší vanilkové rohlíčky a jakou mouku do nich použít? Nejčastěji je to hladká, vynikající jsou s ořechy i mandlemi
7 foto Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
6 foto Retro okénko: Dětské kulaté piškoty stávaly 3,40 Kčs. Nejoblíbenější ale byly ty podlouhlé ze Slovenska se slavným obalem
7 foto Cukrář Josef Maršálek radí, při jaké teplotě péct světlé i tmavé linecké a nabízí fígl, jak poznat, že už je hotovo
Koláčové dobroty od Marcely: Pracny podle bábinky voní kořením a citronovou kůrou. Dokonalé jsou i díky obalení v kakau
Z jaké mouky upéct linecké cukroví? Jen jedna zajistí, že budou srdíčka či kolečka krásně křehká a jemná
20 foto Tarte Tatin podle Vojty Vrtišky: Jablečný koláč voní karamelem a skvěle chutná s vanilkovou omáčkou
8 foto Pět tipů na úžasné jedlé dárky: Radost udělá domácí likér, sirup na přípravu svařáku nebo třeba cibulovo-slaninová marmeláda
Náš život s celiakií: Bezlepkové perníčky, nepovedená vosí hnízda a záchrana v podobě low carb cukroví
Káva calimero zahřeje i ty největší zmrzlíky: Vaječňák nápoj příjemně zjemní a whisky mu dodá na síle
Video Zkušená perníkářka radí, jak nazdobit perníčky: Nejdůležitější je ta správná hustota polevy, říká
Retro okénko: Univerzální omáčka UHO bývala klasika školních jídelen. Díky snadným trikům bude chutnat božsky