Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
8 foto Deset školních svačinek z celého světa: Ve Švédsku frčí tousty s čoko posypkou, v Turecku lodička se sýrem a v Izraeli bamba
Jak na žemlovku podle porotců MasterChef Česko? Pečivo předem opečte a mléko smíchejte se smetanou, říkají šéfkuchaři
Retro okénko: Pro školní svačinky za socializmu byly typické chleba v ubrousku, mléko v sáčku a na výletech přesnídávky
Znáte „panýr“? Slavný indický sýr se dá využít místo masa, báječně chutná palak paneer se špenátovou omáčkou
Crumble ve slané verzi: Zelenina pod peřinkou z křupavé drobenky se sýrem a s voňavými bylinkami chutná božsky
6 foto Jak poznat kvalitní burčák a nekupovat patoky šizené vodou? Vinař David Šťastný radí, čeho si všímat
Sezona v září: Čas vinobraní a burčáku si můžeme zpestřit vařením povidel ze švestek, jablek nebo hrušek
Bugatsa: Na řecký dezert je potřeba speciální tenké těsto a jemný krém s vůní skořice. Moučník si lehce připravíte i doma
Mexican Street Corn: Omáčka ze zakysané smetany s chilli a koriandrem promění obyčejnou grilovanou kukuřici v delikatesu
Pět nejlepších jídel z kořenové zeleniny: Mrkev chutná se smetanovou omáčkou, celer smažený a červená řepa pečená
Znáte perkelt? Maďarský příbuzný guláše vyžaduje spoustu papriky a cibule a nejlepší je připravený na sádle
Pinsa není pizza: Slaná římská placka je méně kalorická, ale úžasně vláčná, nadýchaná a křupavá, dochucuje se až po upečení
Drobenka je ozdobou každého koláče. Aby byla křupavá, je třeba dodržet poměr ingrediencí, vůni jí dodá skořice nebo vanilka
Pět kroků k dokonalé houbové smaženici: Báječná je z hříbků i z lišek, houby se musí dostatečně podusit a vejce je lepší prošlehat
Salát Niçoise se neobejde bez čerstvých rajčat a ančoviček, které někdy nahrazuje tuňák. Chuť doladí lehce nakyslá zálivka
Rajská polévka jako od babičky: Z čerstvých rajčat chutná božsky, voní skořicí a hřebíčkem a sladký nádech podpoří zkaramelizovaný cukr
Pět chyb, které možná děláte při přípravě palačinek. Díky osvědčeným fintám budou palačinky tenké a nebudou se trhat
Expertka radí, jak doma nejlépe uchovat chleba: Osvědčila se mi kombinace bavlněné utěrky a mikrotenového sáčku, říká
Recept na skvělý rajčatový džem: Provoněný skořicí a hřebíčkem a dochucený špetkou pepře chutná fantasticky