Jídelníček českých dělníků 19. století: Chleba ráno i v poledne, večer brambory na mnoho způsobů, jedli se vrabci a vrány
Plněné papriky podle Jana Punčocháře: Kombinace skvělého masa, božské omáčky a poctivého knedlíku nadchne každého
Učitelka hudby se zbláznila do kuchtění. Vytváří domácí zmrzliny a se svou kanapkou vyhrála i v soutěži Food blog roku
Řízky Friduš: Delikatesa vskutku rytířská oživí každé grilování. Maso je díky speciální marinádě krásně šťavnaté a křehké
6 foto Retro okénko: Ovocné jogurty byly českým vynálezem. Oblíbená Jovonka stála 1,30 Kčs a díky ovocnému sirupu ji milovaly děti
Jak vylepšit chuť nevýrazného melounu? Sladkost pomůže zvýraznit jedna poměrně překvapivá ingredience
Jak na pravé řecké tzatziki: Důležité je použít hutný řecký jogurt a okurku nechat vykapat. Konzistenci vylepší olej
9 foto Samoobslužné bary v Česku: V potoce se chladí pivo i limča, na návsi funguje perníkomat a u řeky napajedlo
Jak zavařit lečo na zimu? Směs letní zeleniny se sádlem a solí přijde vhod nejen v chladných měsících
Náš život s celiakií: Vynikající tvarohové syrniki pro Áňu. S jahodovou marmeládou je naprosto zbožňuje
22 foto Co si přivézt z Chorvatska? Poctivý med za 150 Kč, skvělou paštiku za 40 Kč, paprikový ajvar nebo fíkovou marmeládu
Vychytaná vajíčková pomazánka podle šéfkuchaře Hliněné bašty. Šmrnc jí dodávají kyselé okurky a pár kapek citronové šťávy
Dokonalá švestková povidla bez cukru krok za krokem. Když je upečete v troubě, budete to mít téměř bez práce
Retro okénko: Hermelín stával v minulosti jen 3 Kčs. Na slavném sýru s bílou plísní na povrchu si pochutnáváme již téměř 80 let
Hitem internetu je smashed potato salad. Křupavý salát z mačkaných brambor se speciálním dresinkem je svěží a lehký
13 foto Náš život s celiakií: Bezlepkové churros ve Valencii aneb Jak se se žije bezlepkáři ve Španělsku
Velká houbová mapa 2024: Kam vyrazit pro hříbky v jižních Čechách, kam na Moravě nebo na Vysočině? Přehled pro celou ČR
5 foto Sezona burčáku začíná! Před 20 lety stál litr 44 Kč, dnes za něj dáte skoro stovku, ale oproti loňsku nezdražil
Jak na domácí směs Uncle Ben's? Vynikající čalamádu z cuket, rajčat a paprik snadno připravíte i doma
13 foto Kam v Praze vyrazit na all you can eat? Otestovali jsme tři podniky, kde se za cenu kolem 200 Kč můžete doslova „přecpat“