Vynikající ruské vejce podle Ostravskeho Gastrošefa: Klasiku bister a lahůdkářství připravíte snadno a za pár korun
Sloní žrádlo: Retro pomazánka ze salámu je tak dobrá, že jí nebude dost, ani když ji uděláte v dávce jako pro slona
Jak na dokonalou vepřovou roládu: S vaječnou nádivkou se stane hvězdou svátečního stolu. Zvládnete ji napoprvé
13 foto Rajčatové placky s olivami podle Josefa Maršálka krásně voní po bazalce. Hodí se jako občerstvení nejen na piknik
18 foto Vyhlášená bůčková pomazánka podle Kláry: Voní paprikou, česnekem a cibulí a z food festivalů mizí jako první
Video VIDEO: Eliška testuje pražské kebabárny. Sázkou na jistotu je shawarma na Žižkově jen za 160 Kč
13 foto Díky Malé pekárně jsem si splnila sen o vlastní cukrárně, říká Naďa Pohlreichová. Největší úspěchy slaví s makovcem
Mykolog Petr Souček radí, kam se vydat na houby a jak i z dálky poznat, že se asi vrátíte s plným košíkem
Okurkový salát podle Maďarů je příjemně pikantní a voní česnekem. Jedna ingredience navíc u něj dělá božskou chuť
Koláčové dobroty od Marcely: Pekařka nám prozradila svůj recept na dvojctihodné koláčky, které voní máslem a rumem
7 foto Retro okénko: Oplatky s náplní Svěženky, Dukla či Kávěnky se daly koupit za 1,50 Kčs a dělaly se v různých příchutích
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
12 foto Nejjednodušší chleba na světě podle Josefa Maršálka: Díky podmáslí je krásně vláčný a díky sodě nadýchaný i bez kynutí
Samosběr třešní 2024: Velký přehled sadů po celé republice. Kilo je k mání už za 15 Kč, ale na některých místech je třešní málo
Skvělý špekáčkový salát podle receptu od řezníka: Ochucený kečupem, worcesterem a majonézou chutná božsky
Náš život s celiakií aneb Jak se bez lepku najíst na dětské oslavě. Chce to extra občerstvení i extra přátele
7 foto Velká houbová mapa 2024: Plné košíky hlásí houbaři ze Středních Čech, na bramboračku si nasbíráte i na Vysočině
Jahodová klevela jako od babičky: Na vynikající alternativu zavařeniny stačí jen dvě ingredience a skvěle ochutí lívance
Šťavnaté kuřecí řízky ve strouhance z toustového chleba: Asijská specialita je hitem i u nás a snadno se dělá
Jak na dokonalou jahodovou bublaninu? Díky šlehačce bude úžasně vláčná a jemná, s jahodami rozhodně nešetřete
Retro okénko: Jak se pila káva za socialismu? Českého „turka“ z kávové směsi Standard za 8 Kčs měli rádi skoro všichni
20 foto V Praze si můžete sami natočit „zmrzku“. Nás vyšel plný kelímek zhruba na dvě stovky a takhle to probíhalo