Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Den dětí je příležitostí udělat dětem radost. Připravte jim pohoštění, které rozzáří jejich oči. Máme pro vás tipy na dobrůtky, se kterými děti pobavíte, nakrmíte a ještě sklidíte jejich nadšené ovace.


Sladké pohoštění

Sladké pohoštění na Den dětí není až tak komplikované. Stačí, když například ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozpustíte kvalitní čokoládu, naplníte ji do formiček a posypete dortovým sypáním. Případně můžete do výroby přímo i děti zapojit. K dostání jsou silikonové formy ve tvaru klasické čokoládové tabulky. Rozpuštěnou čokoládu nalijete do formy a necháte děti, aby ji posypaly kokosem, drcenýmo oříšky nebo sušeným ovocem. Pakji vychladíte v lednici. 

Mohlo by vás zajímat

Veselé dezerty

Stejně jako i dospělí, i děti "jedí očima", dokonce mnohem více u nich záleží na tom, jak jídlo vypadá. Radost určitě vyvolá třeba tenhle nepečený zebra dezert. Nejenže vtipně vypadá, ale také je chuťově výborný. Ukrývá totiž sladké kondenzované mléko, pochoutku malých i velkých dětí. Známou laskominou pro děti jsou nepečené dorty se zakysanou smetanou, výborně ale také vypadají a chutnají tyto pudinkovo-tvarohové dezerty. Barevné, chladivé mlsání je výborné doplnit o nějaké ovoce. Zkuste třeba čokoládou udělat na jahodě tečky a vytvořit tak sluníčko sedmitečné. Případně napíchněte na špejle hroznové víno a udělejte "housenku". 

Želatina v jakékoliv podobě

Děti milují želatinu. A když je barevná a šťavnatá, je o malou porci štěstí postaráno. Proč jim tedy nepřipravit želé pohoštění. Může mít podobu želé hadů, se kterými si užijí spoustu legrace. Želé ale lze také jednoduše nalít do formiček, které používáte na Vánoce. Můžete jim udělat ale i duhové překvapení. Využijete při něm uvedený recept na želé hady a zvolíte různé příchutě – jahodovou, citronovou, pomerančovou a sáhnout můžete i po přírodní šťávě a různých aromatech. Můžete využít také potravinářská barviva.

Aby šla želatina dobře vyklápět, třeba z košíčků, nejdříve nalijte do mističek studenou vodu, a pak ji hned vylijte. Želatinu jednoho druhu nalijte do všech mističek a nechte trochu zatuhnout. Pak pokračujte s další vrstvou a postup stále opakujte. Nakonec nechte celou mističku vychladit, nejlépe v lednici a alespoň hodinu.

Ledové pohoštění

Děti milují nanuky. A možností, jak jim je nabídnout, je mnoho. Můžete připravit ovocné nanuky z jahod, manga a dalších druhů ovoce. Velmi zajímavou možností jsou také tyto raw nanuky. Jejich základem je zmražený banán a navrchu je jogurtová směs nebo čokoláda. Nechybí ani posypka. Takto můžete připravit třeba i jahodu.

Pro děti

Kdo by pro svoje malá zlatíčka nechtěl to nejlepší? Něco zdravého a lahodného, co jejich bříška dobře stráví? Jídla pro děti by měla vábit chutí a vůní, abychom do nich malé strávníky nemuseli…

Ovoce není nikdy dost

Ovoce je skvělou a rychlou možností, jak potěšit děti. Ovoce můžete namáčet do čokolády, ale i jen tak ho nechat napíchnuté na párátku. Vyberte třeba víno, jahodu, kiwi a pomeranč. Tato barevná a chuťová smršť se dá ještě vylepšit sladkými dipy, do kterých budete ovoce namáčet. Vytvořit si můžete takový dip z 1 tvarohu (jde nahradit jemným tvarohovým sýrem), 200 g bílého jogurtu, 1 vanilkového cukru nebo lžičky vanilkové esence a cukru dle chuti. Vše dobře smíchejte dohromady.

Směs můžete rozdělit na dvě části a z jedné udělat čokoládovou, tím že do ní najemno nastrouháte čokoládu (asi 20 g), nebo můžete zvolit kakaovou variantu se lžící holandského kakaa. Směsi pak znovu dobře promícháte a nandáte do mističek, ze kterých se budou nabírat. Lépe chutnají vychlazené. Vyzkoušet můžete i tenhle výborný dip z medu a arašídového másla.

Náš tip: Inspirujte se v naší galerii pod hlavní fotkou.

Zdroje informací:
tasteofhome.com/
taste.com.au
cz.pinterest.com
tasteofhome.com

Sdílet článek

Recepty k tomuto článku

Přečtěte si

Mohlo by vás zajímat