Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak vyrobit gumové medvídky pro děti z ovoce a agaru? Skvělé želé bonbónky potěší
Zdroj: Pixabay

Které děťátko by nemělo rádo bonbóny, tak proč je nevyrobit z ovocných šťáv bez přidaných látek. Příprava je snadná a rychlá. Stačí nám ovoce či ovocná šťáva a zahušťovací látka agar. Hodit se budou silikonové formičky.

Těchto oblíbených sladkostí si mohou děti dopřát po libosti, jsou totiž vyrobeny z ovocné šťávy a agaru. Na bonbonky je třeba mít silikonovou formu na medvídky či jiná zvířátka. Pokud formu nemáme, tekutinu vylijeme na plech a poslouží nám klasická vykrajovátka.

Pomerančoví gumoví medvídci

Na medvídky potřebujeme 2 dcl pomerančové šťávy, dvě lžičky agaru, med či jiné sladidlo a citrónovou šťávu podle chuti:

  1. Vymačkáme si šťávu z pomerančů, nalijeme do malého kastrůlku a pomalu zahříváme. Nyní přidáme sladidlo a citrónovou šťávu. Medvídci po ztuhnutí chutnají trochu jinak, než jak chutná šťáva za tepla, sladidla přidáme proto o něco více. K dochucení se skvěle hodí mátový sirup.
  2. Jakmile se šťáva zahřeje, přidáme dvě lžičky agaru a pořádně rozmícháme metličkou. Agar houstne již při 35 °C, není proto třeba vařit varem. Pár minut mícháme a poté odstavíme. 
  3. Připravíme si formičky a naplníme je. Tekutina bude vypadat řidší, ale formy nemusíme dávat do lednice, medvídci tuhnou i při pokojové teplotě a do půl hodinky je hotovo. Medvídky si poté vyloupneme z formy do krabičky a skladujeme v lednici.
Jak se vám medvídci povedli? Můžete nám napsat do komentářů pod článkem. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více