Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na Nový rok si mnozí z nás dávají předsevzetí s cílem zlepšit svůj dosavadní život. Většina z nich se pak týká našeho životního stylu: chceme zdravě jíst, pravidelně cvičit, více spát, nekouřit či omezit konzumaci alkoholu. Dodržet některé z těchto vytyčených cílů však může být po bujarých vánočních svátcích opravdovým kumštem. Abyste si i v době odříkání život přece jen osladili, máme pro vás skvělý tip: lehké ovocné dezerty.

Na Nový rok si mnozí z nás dávají předsevzetí s cílem zlepšit svůj dosavadní život.  Většina z nich se pak týká našeho životního stylu: chceme zdravě jíst, pravidelně cvičit, více spát, nekouřit či omezit konzumaci alkoholu. Dodržet některé z těchto vytyčených cílů však může být po bujarých vánočních svátcích opravdovým kumštem. Abyste si i v době odříkání život přece jen osladili, máme pro vás skvělý tip: lehké ovocné dezerty.

Broskvové mámení

Ingredience: 2 broskve, ½ šálku ovesných vloček, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce javorového sirupu nebo medu, 1 kávovou lžičku skořice, hrst nasekaných ořechů dle vlastního výběru

V misce promíchejte ovesné vločky, olej, javorový sirup/med, skořici a ořechy.  Broskve rozkrojte napůl, odstraňte pecku a důlek po ní naplňte ovesnou směsí. Broskve pak dejte zapéct na 15-18 minut při teplotě 200°C, dokud nezměknout a jejich slupka se nezačne odlupovat. Zdobte šlehačkou nebo bílým jogurtem. Skvělé jako zdravá snídaně nebo lehký dezert.

Křupavé grapefruity

Ingredience: 2 grapefruity, hrst třtinového cukru

Grapefruity rozkrojte a odstraňte z nich tolik semínek, kolik bude možné. Grapefruity rovnoměrně posypte třtinovým cukrem a pečte při teplotě 200°C přibližně 16-18 minut. Cukr na kyselém ovoci vytvoří sladkou křupavou krustu, které neodoláte. 2 grapefruity vám postačí na 4 porce malé svačinky.

Skrytá jablka

Ingredience: 2 jablka, ¼ šálku třtinového cukru, 2 kávové lžičky skořice, listové těsto

Jablka rozkrojte napůl, odstraňte ohryzek a posypte je třtinovým cukrem. Plátek listového těsta rozkrájejte na tenké proužky, vytvořte z nich mřížkový design přes jablka a posypte je špetkou cukru a skořice. Pečte na 200°C 16-18 minut, až je těsto zlatohnědé a jablka měkká. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou či bílým jogurtem. Tato variace „jablek v županu“ je velmi roztomilá, a tak zajisté upoutá vaše hosty.

Chutné a snadné ovocné dezerty představují skvělý způsob, jak zahnat chuť na sladké a užít si výborné chuti ovoce.

Komentáře

pipre pipre

24. 1. 2014 21:54

:yes::yes:

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více