Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské brambory

Tradiční zapečené francouzské brambory se podle originálního receptu připravují bez masa a ze syrových brambor. Češi však tento recept připravují častěji s uzeným masem. Každá rodina je peče jinak a přitom nejlépe, o tom není pochyb. Recept uvítají zejména začátečníci.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

21. 3. 2008 21:40

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše chalupářská kuchařka
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše chalupářská kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 379 kJ / 1 047 kcal
Bílkoviny82,30 g
Tuky35,82 g
Vláknina21,40 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 2,53 g
Sůl5,92 g
Sacharidy91,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Celadrius

5. 4. 2022 18:00

Kvalitní, jednoduché na přípravu, nijak moc náročné a jídlo na studentský rozpočet

BlaV.

21. 1. 2021 18:27

Slávek: někdy je méně více :-*

bofinka

22. 4. 2020 09:58

Gazpacho

22. 4. 2020 08:14

My to od detstva poznáme bez mäsa (v tradičnom recepte z Francúzska "Pomme de terre savoyarde" māso tiež nie je). Medzi vrstvy uvarených a na kolieska nakrájaných (cca 0,5 cm) zemiakov ukladáme mierne opraženú cibuľu, červenú konzervovanú papriku, plátky Goudy, na kolieska nakrájané natvrdo uvarené vajcia a na vrch plátky Emmentalu. Pekáč z pyrexu nepotierame maslom, ale nalejeme pár lyžíc sladkej smotany. Na ňu začneme vrstviť zemiaky a postupne striedavo všetky ingrediencie. Zakaždým zalievame malým množstvom smotany. Zvyšok smotany na poslednú vrstvu zemiakov, ktorú zakryjeme plátkami Emmentalu. Zásadne nepoužívame Edam, pretože obsahuje vysoké percento soli. Vkladáme do rúry zohriatej na 170 °C, aby sa všetky vrstvy prehriali a plátky Emmentalu úplne rozpustili.

Mizera Mizera

1. 2. 2020 08:31

Tofu nesmí přes práh a maso z uz. žeber šunkou nenahradíš ;-)

Renata L Renata L

13. 12. 2019 15:24

Miluju francouzské brambory už od dětství.Dnes u nás byly na oběd,s dovolením přidávám fotografii :-)Dělám podobně,jen vejce rozkvedlám se smetanou a navíc přidávám mrkev a hrášek.

ladoprasek

3. 7. 2018 12:51

Dávam bod ;-)

Ivana41

30. 12. 2016 22:13

:-)

Slávek

18. 5. 2014 14:00

bednar25@email.czPo shlédnutí tohoto všeho jsem uvařil uzený bůček a zítra nastane vařit kočička s pejskem. Co já do toho všechno naflákám ještě nevím, ale inspiraci od Vás mám, tak jsem zvědav, jestli to ve finále přežiju. Dám vědět, jestli budu na živu. Hezký den a super recepty.:-8

Antonin

4. 5. 2014 11:28

Rychlé,jednoduché,výborné:-p:-p:-p:yes:

lenuca

25. 2. 2014 10:23

Ahojky všeci.Dnes to jdu také zrobit,uvidíme,jak to bude chutnat těm mojim chlapcom.hahaha:-))

GabrielaSarse

8. 12. 2013 10:04

:yes:

vasik hop

13. 11. 2013 11:59

vyborne,dal jsem tam tez hortici:www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/11.gif

Erika

29. 9. 2013 09:50

Výborné jídlo,dávám:yes:

Lenka Kulichova

24. 11. 2012 00:35

zapecene brambory pripravuji pro maso nejedliky. Dam tam cerstvy listovy spenat, lehce poduseny, pak tam pridavam uzene tofu, vajicko na tvrdo, vse zaliji sojovou smetanou s rozslehanym vajickem a posypu cedarem. Zdrave jidlo pro vegetariany. Cedar nemusite :-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: francouzke brambory francouské brambory francouzke brambory recept francouské brambory recept dobré francouzké brambory francouzký brambory recepty z brambor francozské brambory brambory recepty brambory recept na francouzké brambory recept na francouske brambory recept francouzké brambory francouzké brambory s uzeným masem recepty francouzké brambory francouzské brambory podle pohlreicha franzouzské brambory fracouzske brambory recept francouské brambory francousky brambory

Suroviny: uzené moravské, brambory, cibule, sýr tvrdý, vejce, pepř, sůl, sádlo

TopRecepty.cz

Francouzské brambory

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OjN