Francouzské brambory

www.zarovi.cz Kuchařka: www.zarovi.cz

Bramborová jídla 35 názorů

Suroviny

150 g moravské uzené
8 větších brambor
3 cibule
100 g eidamu
2 vejce
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vymazanou zapékací misku vyložíme střídavě vrstvami brambor, cibule, moravského uzeného (nakrájeného) a sýra. Na vrchu by měl být sýr.

  2. Osolíme a opepříme a zapékáme 0,5 hodiny, poté zalijeme rozšlehanými vejci a 0,5 hodiny dopečeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 195 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Francouzské brambory

  • bofinka bofinka

  • Gazpacho Gazpacho

    My to od detstva poznáme bez mäsa (v tradičnom recepte z Francúzska "Pomme de terre savoyarde" māso tiež nie je). Medzi vrstvy uvarených a na kolieska nakrájaných (cca 0,5 cm) zemiakov ukladáme mierne opraženú cibuľu, červenú konzervovanú papriku, plátky Goudy, na kolieska nakrájané natvrdo uvarené vajcia a na vrch plátky Emmentalu. Pekáč z pyrexu nepotierame maslom, ale nalejeme pár lyžíc sladkej smotany. Na ňu začneme vrstviť zemiaky a postupne striedavo všetky ingrediencie. Zakaždým zalievame malým množstvom smotany. Zvyšok smotany na poslednú vrstvu zemiakov, ktorú zakryjeme plátkami Emmentalu. Zásadne nepoužívame Edam, pretože obsahuje vysoké percento soli. Vkladáme do rúry zohriatej na 170 °C, aby sa všetky vrstvy prehriali a plátky Emmentalu úplne rozpustili.

    Odpovědět

  • Mizera Mizera

    Tofu nesmí přes práh a maso z uz. žeber šunkou nenahradíš ;-)

    Odpovědět

  • Renata L Renata L

    Miluju francouzské brambory už od dětství.Dnes u nás byly na oběd,s dovolením přidávám fotografii :-)Dělám podobně,jen vejce rozkvedlám se smetanou a navíc přidávám mrkev a hrášek.

    Odpovědět

  • ladoprasek ladoprasek

    Dávam bod ;-)

    Odpovědět

  • Ivana41 Ivana41

  • Slávek Slávek(neregistrovaný)

    bednar25@email.czPo shlédnutí tohoto všeho jsem uvařil uzený bůček a zítra nastane vařit kočička s pejskem. Co já do toho všechno naflákám ještě nevím, ale inspiraci od Vás mám, tak jsem zvědav, jestli to ve finále přežiju. Dám vědět, jestli budu na živu. Hezký den a super recepty.:-8

    Odpovědět

  • Antonin Antonin(neregistrovaný)

    Rychlé,jednoduché,výborné:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • lenuca lenuca(neregistrovaná)

    Ahojky všeci.Dnes to jdu také zrobit,uvidíme,jak to bude chutnat těm mojim chlapcom.hahaha:-))

    Odpovědět

  • GabrielaSarse GabrielaSarse

  • vasik hop vasik hop(neregistrovaný)

    vyborne,dal jsem tam tez hortici:http://www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/11.gif

    Odpovědět

  • Erika Erika(neregistrovaná)

    Výborné jídlo,dávám:yes:

    Odpovědět

  • Lenka Kulichova Lenka Kulichova(neregistrovaná)

    zapecene brambory pripravuji pro maso nejedliky. Dam tam cerstvy listovy spenat, lehce poduseny, pak tam pridavam uzene tofu, vajicko na tvrdo, vse zaliji sojovou smetanou s rozslehanym vajickem a posypu cedarem. Zdrave jidlo pro vegetariany. Cedar nemusite :-))

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    SKLAR: Snažíš se zhubnout a místo uzeného jsi si dal šunku? :-D:-D:-D:-D Šikula.. :D

    Odpovědět

  • toto nejsou fracouzké brambory toto nejsou fracouzké brambory(neregistrovaný)

    ale pražské!:no:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: francouzke brambory francouské brambory francouzke brambory recept francouské brambory recept dobré francouzké brambory francouzký brambory recepty z brambor francozské brambory brambory recepty brambory recept na francouzké brambory recept na francouske brambory recept francouzké brambory francouzké brambory s uzeným masem recepty francouzké brambory francouzské brambory podle pohlreicha franzouzské brambory fracouzske brambory recept francouské brambory francousky brambory

Zapomněl/a jsem heslo