Francouzské brambory
Tradiční zapečené francouzské brambory se dle originálního receptu připravují bez masa a ze syrových brambor. Češi však tento recept připravují častěji s uzeným masem. Každá rodina je dělá jinak a přitom nejlépe, o tom není pochyb. Recept uvítají zejména začátečníci.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 4 379 kJ / 1 047 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,30 g |
Tuky | 35,82 g |
Vláknina | 21,40 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 2,53 g |
Sůl | 5,92 g |
Sacharidy | 91,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 4. 2022 19:00
Kvalitní, jednoduché na přípravu, nijak moc náročné a jídlo na studentský rozpočet
21. 1. 2021 19:27
Slávek: někdy je méně více
22. 4. 2020 10:58
Gazpacho:
Pomme de terre savoyard https://www.cuisineactuelle.fr/recettes/pomme-de-t...
https://www.marmiton.org/recettes/recette_gratin-s...
Vetsinou tedy s "masem"
22. 4. 2020 09:14
My to od detstva poznáme bez mäsa (v tradičnom recepte z Francúzska "Pomme de terre savoyarde" māso tiež nie je). Medzi vrstvy uvarených a na kolieska nakrájaných (cca 0,5 cm) zemiakov ukladáme mierne opraženú cibuľu, červenú konzervovanú papriku, plátky Goudy, na kolieska nakrájané natvrdo uvarené vajcia a na vrch plátky Emmentalu. Pekáč z pyrexu nepotierame maslom, ale nalejeme pár lyžíc sladkej smotany. Na ňu začneme vrstviť zemiaky a postupne striedavo všetky ingrediencie. Zakaždým zalievame malým množstvom smotany. Zvyšok smotany na poslednú vrstvu zemiakov, ktorú zakryjeme plátkami Emmentalu. Zásadne nepoužívame Edam, pretože obsahuje vysoké percento soli. Vkladáme do rúry zohriatej na 170 °C, aby sa všetky vrstvy prehriali a plátky Emmentalu úplne rozpustili.
1. 2. 2020 09:31
Tofu nesmí přes práh a maso z uz. žeber šunkou nenahradíš
13. 12. 2019 16:24
Miluju francouzské brambory už od dětství.Dnes u nás byly na oběd,s dovolením přidávám fotografii Dělám podobně,jen vejce rozkvedlám se smetanou a navíc přidávám mrkev a hrášek.
3. 7. 2018 13:51
Dávam bod
30. 12. 2016 23:13
18. 5. 2014 15:00
bednar25@email.czPo shlédnutí tohoto všeho jsem uvařil uzený bůček a zítra nastane vařit kočička s pejskem. Co já do toho všechno naflákám ještě nevím, ale inspiraci od Vás mám, tak jsem zvědav, jestli to ve finále přežiju. Dám vědět, jestli budu na živu. Hezký den a super recepty.
4. 5. 2014 12:28
Rychlé,jednoduché,výborné
25. 2. 2014 11:23
Ahojky všeci.Dnes to jdu také zrobit,uvidíme,jak to bude chutnat těm mojim chlapcom.hahaha
8. 12. 2013 11:04
13. 11. 2013 12:59
vyborne,dal jsem tam tez hortici:www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/11.gif
29. 9. 2013 10:50
Výborné jídlo,dávám
24. 11. 2012 01:35
zapecene brambory pripravuji pro maso nejedliky. Dam tam cerstvy listovy spenat, lehce poduseny, pak tam pridavam uzene tofu, vajicko na tvrdo, vse zaliji sojovou smetanou s rozslehanym vajickem a posypu cedarem. Zdrave jidlo pro vegetariany. Cedar nemusite
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Fazolová polévka s mrkví a libečkem
Přidáno před 7 hodinami

Čočka na kyselo se smetanou
Přidáno před 9 hodinami

Koka + řez
Přidáno před 17 hodinami

Špagety s kuřecími kousky v italské omáčce
Přidáno před 20 hodinami

Sirup z čerstvého bezu
Přidáno 27. 5. 2022 10:15

Bezová panna cotta
Přidáno 27. 5. 2022 10:09
Právě bylo uvařeno:

Pečené vepřové koleno
uvařil/a Jan Nemec
před 5 hodinami

Hamburgerové bulky
uvařil/a Lidiia
před 6 hodinami

Čerstvý krémový sýr
uvařil/a mischelinka
před 6 hodinami

Krevety na česneku a másle
uvařil/a mikbla
před 6 hodinami

Bílá zelňačka s koprem
uvařil/a Komtesina
před 7 hodinami

Italská čočková polévka
uvařil/a Ellen1
před 7 hodinami

Koprová omáčka
uvařil/a Lucie1001
před 8 hodinami

Hrnkový koláč s rebarborou
uvařil/a kucharka-pekarka
před 8 hodinami

Karbanátky z mletého masa a květáku
uvařil/a knihomolka
před 8 hodinami

Špekáčky na leču s pivem
uvařil/a Karel V....y
před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: francouzke brambory francouské brambory francouzke brambory recept francouské brambory recept dobré francouzké brambory francouzký brambory recepty z brambor francozské brambory brambory recepty brambory recept na francouzké brambory recept na francouske brambory recept francouzké brambory francouzké brambory s uzeným masem recepty francouzké brambory francouzské brambory podle pohlreicha franzouzské brambory fracouzske brambory recept francouské brambory francousky brambory
Suroviny: uzené moravské, brambory, cibule, sýr eidam, vejce, pepř, sůl, tuk
Francouzské brambory
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OjN
37 názorů