Řezy z BeBe sušenek: Několik hodin v ledničce jim dodá vláčnost, nepečený dezert vypadá luxusně, přitom je snadný a rychlý
8. 11. 2023 Vaření
Ohlásila se vám návštěva a vy jí chcete ke kávičce podat něco dobrého? Rychlé BeBe řezy jsou skvělou volbou i pro ty, kteří nejsou v kuchyni úplně zdatní. Není potřeba nic péct, jen připravit dobrý krém.
Rychlý nepečený dezert
Ohlásila se vám návštěva a vy ji chcete ohromit, přestože v kuchyni nejste příliš zkušení? Pak je řešením jednoduchý dezert, který skvěle vypadá. Při pečení nic nemůžeme zkazit, protože se v tomto případě nic nepeče. Šikovným základem nepečeného dezertu často bývají BeBe sušenky, sušenky Lotus, ale i obyčejné piškoty.
Když zápasíme s nedostatkem času, nepotřebujeme nic dlouho péct, abychom strávníky překvapili. A tato sladká záležitost je obzvlášť oblíbená. Můžeme totiž návštěvě podat výborný zákusek z BeBe sušenek. Díky nim máme základ hotový. Stačí ho jen pospojovat dobrým krémem, dát vychladit a máme hotovo.
Mohlo by vás zajímat
Varianty náplní nepečených dezertů
Sušenky se prokládají různými náplněmi. Ty bývají z tvarohu a pudinku, může se přidat i zakysaná smetana nebo mascarpone. Krém doslazujeme cukrem a případně ještě vanilkovým cukrem. Pudinkový krém připravíme z pudinku, másla, cukru a z tvarohu (někdy se používá zakysaná smetana).
Rychle, rychle, ať už je jídlo na stole! Možná jste se zdrželi v práci, možná vás zaskočila nečekaná návštěva... dobré jídlo nemusí být věda, která vyžaduje hodiny u plotny. I rychle připravené…

Rychlé BeBe řezy
Při chystání tohoto dezertu počítejte se 4 hodinami na ztuhnutí dezertu. Na přípravu si přichystejte: 1 BeBe sušenky světlé, 1 BeBe sušenky kakaové, 1 vanilkový pudink, 250 ml mléka, 100 g cukru, 250 g polotučného tvarohu, 125 g másla a případně rum dle chuti (možno vynechat).
Jak na to? Odměřte si mléko a do jeho třetiny nasypejte pudinkový prášek a rozmíchejte ho. Zbylé dvě třetiny nalijte do hrnce, přidejte cukr a promíchejte metličkou. Pomalu přiveďte mléko k varu a za stálého míchání přilévejte studené mléko s pudinkovým práškem. Míchejte a vařte minutu.
Odstavte z plotny a nechte vychladnout (občas promíchejte, aby se na povrchu nevytvořil škraloup). Do zchladlého pudinku vmíchejte máslo, pak přidejte tvaroh a směs našlehejte. Připravte si tác, na něj dejte potravinovou folii tak, aby se na ni daly skládat řezy.
Vezměte si sušenku (střídejte světlou a tmavou), potřete ji krémem a přilepte k předchozí sušence. Pokračujte, dokud máte sušenky. Sušenky můžete pokapat rumem nebo jiným voňavým alkoholem.
Celý poskládaný dezert potřete ze všech stran krémem a zabalte ho do nachystané potravinové folie. Dezert dejte alespoň na 4 hodiny ztuhnout do chladu. Krájejte zešikma, aby řezy vynikly. Pokud chcete velmi efektní řezy, můžete ještě hotový kus před krájením dozdobit krémem v potravinářském sáčku a navrch ho zkrášlit čerstvým ovocem.
Náš tip: Připravte si rychlé BeBe řezy podle tohoto videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak upravit kdoule? Z jejich šťávy, která voní vanilkou a citrusem, jsme připravili sladký rosol a z dužiny vynikající sýr
Dostat se ke kdoulím, to není tak snadné, občas… Číst více
Jaký je rozdíl mezi aperitivem a digestivem? Každý z nich na nás působí jinak
Už v minulosti si naši dědové dávali před jídlem panáka kořalky, aby jim lépe chutnalo. Další panák následoval po jídle - ten byl na trávení. O… Číst více
Čas naložit ořechy na ořechovici nastává právě nyní
Důležité je pro sběr ořechů na likér vybrat správné období. Ořechy musí být zelené, vyvinuté, ale ještě měkké, bez tvrdé skořápky pod slupkou.… Číst více
Jak zpracovat rebarboru. Využití je všestranné, hodí se na limonádu, marmeládu i koláč
Rebarbora (reveň) vypadá jako velikánský lopuch a mnoho z nás si ji pamatuje ze zahrádek svých babiček. Rostlina je to nenáročná, daří se ji na… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více