Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Voda ochucená plátky okurky patří k nejoblíbenějším a nejlahodnějším letním nápojům. Kromě toho, že skvěle chutná, je okurková voda také vhodným prostředkem k utužení našeho zdraví. Sklenice okurkové vody tedy představuje skvělý způsob, jak rychle hydratovat tělo, dodat mu energii a bojovat proti nepříjemné únavě. Tím ale seznam výhod pití okurkové vody ani zdaleka nekončí:

1. Vyživuje

Slabý imunitní systém, chronická únava, bolesti svalů a kloubů, celková slabost i další nepříjemné zdravotní problémy bývají známkou nedostatku živin. Okurková voda může být v těchto případech vhodným řešením – je totiž skvělým zdrojem vitamínu A, C a manganu.

2. Posiluje srdce

Zdravá strava a pitný režim jsou nejúčinnější prevencí vzniku vážných srdečních onemocnění, které jsou celosvětově zabijákem číslo jedna. Okurková voda významně přispívá ke snížení vysokého krevního tlaku, a tím snižuje i riziko vzniku nejrůznějších chorob.

3. Pro zdravé svaly

Okurka vyživuje svaly potřebnými živinami, zejména manganem a křemíkem. Pokud je před vámi dlouhý pracovní den, nebo náročné fyzické cvičení, vybavte se okurkovou vodou – vše tak zvládnete mnohem líp.

4. Pro zdravé kosti

Osteoporóza je nebezpečné onemocnění projevující se zvýšenou lámavostí kostí a nepříjemnými bolestmi zad. Tato nemoc může udeřit v každém věku a nevyhýbá se ani dětem. Pití okurkové vody osteoporózu neléčí, ale může se stát vhodnou prevencí: voda ochucená okurkou totiž díky vysokému obsahu vitamínu K napomáhá udržovat kosti silné a zdravé.

5. Detoxikuje

Okurková voda je jedním z nejúčinnějších detoxikačních nápojů, které zbavují tělo nahromaděných nežádoucích toxinů. Dejte si sklenici okurkové vody hned ráno nalačno – tak nejlépe funguje.

6. Pomáhá při hubnutí

Okurková voda lahodně chutná a navíc zdravě potlačuje chuť k jídlu. V kombinaci s nulovými kaloriemi se tak stává jedním z nejlepších nápojů při redukčních dietách.

 

Komentáře

iloš

22. 4. 2017 13:52

Důvěřuj a prověřuj a hlavně vyzkoušej......:-Q

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více