Chutě podle znamení zvěrokruhu: Na čem si pošmákne Býk a co nedostanete do Kozoroha
6. 6. 2024 Ostatní
Není žádným tajemstvím, že každý má jiné chutě. Víte však, že svůj vliv na tom má i to, v jakém jste se narodili znamení? U příležitosti 13. ročníku Apetit pikniku jsme si pro vás připravili velký gurmánský horoskop, který vám řekne, čím jaké znamení potěšit!
Vodnář (21. 1. - 20. 2.)
Vodnáři mají rádi jak slané, tak sladké a k tomu kvalitní černou kávu. Jejich oblíbeným jídlem dne je rychlá a malá svačinka. Nesnášejí neznámé pokrmy a netradiční variace na klasická jídla, protože preferují osvědčené a známé chutě.
Ryby (21. 2. - 20. 3.)
Ryby milují všechny druhy teplých polévek, od vývarů a zeleninových krémů po tradiční gulášovou polévku. Rády si pochutnávají na palačinkách, balkánském sýru, zelenině, ovoci, dortech a klasických zákuscích. Vyhýbají se křenu, studeným polévkám a tučným masům, protože preferují lehká a harmonická jídla, která jim přinášejí radost a pohodu.
Beran (21. 3. - 20. 4.)
Berani mají rádi pikantní a ostré pokrmy, rychlé občerstvení a červené víno. Jejich nejoblíbenějším jídlem dne je snídaně, kterou si užívají s nadšením. Naopak nesnášejí nevýrazná jídla, smetanové omáčky, sladkokyselé pokrmy nebo jídla, která vyžadují dlouhou přípravu. Jakmile mají hlad, chtějí jíst okamžitě a preferují rychlost a intenzitu chutí.
Býk (21. 4. - 21. 5.)
Býci preferují krémové polévky a jemné omáčky, přičemž z příloh mají nejraději brambory. Těstoviny mohou jíst kdykoliv a v jakékoliv podobě. Jejich oblíbeným jídlem je víkendový brunch, který by si nejraději vychutnávali dennodenně. Nesnášejí diety a jiná omezení v jídelníčku, protože rádi jedí podle svých chutí a preferencí.
Mohlo by vás zajímat
Blíženci (22. 5. - 21. 6.)
Blíženci mají rádi exotické a nové chutě, jako mandarinky, pomeranče, mrkev a další oranžová jídla. Nejlépe se cítí na rautech nebo hostinách, kde mohou ochutnávat různé pokrmy v malých porcích. Nesnášejí smetanové a krémové pokrmy, preferují lehčí a pestřejší chutě, které jim umožňují objevovat různé kulinářské zážitky.
Rak (22. 6. - 22. 7.)
Raci milují sladkosti všeho druhu, od čokolády a koláčů až po zmrzlinové poháry. Dávají přednost jídlům připraveným z kvalitních surovin, jako je pravá italská pizza nebo domácí hamburgery. Z nápojů upřednostňují belgické pivo a jejich oblíbeným jídlem dne je večeře. Nesnášejí instantní nudle, mražené polotovary a červenou řepu, preferují čerstvé a autentické chutě.
Lev (23. 7. - 22. 8.)
Lvi mají rádi šťavnatá a výživná jídla, steaky a grilovaná masa. S oblibou přidávají saláty jako přílohu. Jsou vybíraví a často mají jedno oblíbené jídlo už od dětství. Nesnášejí malé porce a vynechávání jídel, protože si zakládají na vydatné a výživné stravě, která jim dodá energii a uspokojí jejich chuťové buňky.
Panna (23. 8. - 22. 9.)
Panny preferují zdravá a výživná jídla jako vařenou rýži, drůbeží maso, ryby a čerstvou zeleninu. Často zkouší vegetariánské a veganské recepty, které jim přinášejí pocit lehkosti a vitality. Nesnášejí smažená jídla a komplikovaná jídla s mnoha chutěmi. Zajímavostí je, že nejsou velkými fanoušky ovoce.
Váhy (23. 9. - 23. 10.)
Váhy mají rády ovoce a ovocné koláče v anglickém nebo americkém stylu, lasagne, bílé víno a čerstvý chléb s domácí pomazánkou. Příliš si nepotrpí na ostrá a pikantní jídla jako chilli, protože preferují jemné a harmonické chutě, které odpovídají jejich vyvážené povaze.
Štír (24. 10. - 22. 11.)
Štíři preferují pokrmy, ve kterých je jasně poznat, co obsahují, a mají rádi indickou kuchyni se silně aromatickými jídly jako kari. Jedí podle toho, kdy mají skutečně hlad, a ne podle tradičních jídelních zvyklostí. Nesnášejí vývary a ředěné omáčky, preferují plné a autentické chutě, které jim dodávají energii a potěšení.
Střelec (23. 11. - 21. 12.)
Střelci milují delikatesy, které ještě neochutnali, tučná jídla, grilované maso a rychlé občerstvení. Rádi si dopřávají míchané alkoholické nápoje, které jim přinášejí nové chuťové zážitky. Nejsou to zastánci “náhrad”, jako jsou rýžové chlebíčky, knäckebrot či zeleninové chipsy, protože preferují plné a výrazné chutě, které jim přinášejí skutečnou radost z jídla.
Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)
Kozorozi preferují tradiční českou kuchyni jako šišky s mákem, krupicovou kaši s kakaem, svíčkovou, guláš, znojemskou omáčku a koprovku, nejlépe s knedlíkem. Jako dezert mají rádi ovocné knedlíky. Nesnášejí experimenty a exotická jídla složená z bizarních surovin jako jídla s hmyzem nebo mořskými chobotnicemi, protože dávají přednost osvědčeným a známým chutím.
Témata
Apetit piknik 2025
Jarní Apetit piknik se uskuteční 14. června 2025 od 10:00 do 19:00 v parku Grébovka. Vstup je jako vždy zdarma.
Apetit piknik je oblíbená gastro akce plná prodejců, kulinářů, jedinečných pop-up restaurací. Na jarním Apetit pikniku můžete po celý den ochutnávat dobroty oblíbených prodejců. K nim vám naservírujeme spoustu skvělé zábavy. Těšte se na známé tváře, workshopy, hudbu a další lahůdkový program, který si užije opravdu každý. Je připraven i program pro děti.
Slavné tváře na Apetit pikniku
Moderátorkou Apetit pikniku bude, stejně jako v minulých letech, Kristina Kloubková, která uvede množství výjimečných hostů z kulinářského světa. Dorazí Marek Raditsch, šéfkuchař a člen Akademie Bocus d'Or. Těšit se můžete také na Helenu Fléglovou a řadu dalších.
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Kdy je nejlepší čas upéct perníčky a kdy marokánky? Kalendář vánočního pečení poradí
Naplánovat si práci tak, abychom se vyhnuli zbytečnému stresu a chaosu, je potřeba obzvlášť před významnými událostmi a svátky, jakými jsou i Vánoce.… Číst více
Kalendář vánočního pečení: Na co se zaměřit ve čtvrtém adventním týdnu? Především na nepečené cukroví, náplně a vánočky
Zaměříme se na nepečené cukroví, k výběru máme mnoho lahodných a jednoduchých druhů. Také upečeme vánočku, případně i závin s jablky, a další zákusky… Číst více
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta nám prozradil, jak dělá dokonalou žemlovku na plech. S tvarohem a rumem chutná božsky!
Obyčejné jídlo našich babiček může zazářit také… Číst více
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta nám prozradil, jak dělá svůj vyhlášený holandský řízek. Jedna ingredience dělá jídlo božským
Holandský řízek patří ke klasikám, které by… Číst více
Kalendář vánočního pečení: Připravme se na poklidné prožití adventu bez chaosu a stresu. Dobré plánování je základem
Dárky objednáme a koupíme v předstihu, ve volných chvilkách je podle možnosti i zabalíme. Spoustu dárků můžeme vyrobit vlastními silami a výborným… Číst více
Kalendář vánočního pečení: Co si naplánovat na druhý adventní týden
Týden po druhé adventní neděli bychom měli mít hotová těsta, odleželá v chladu, a postupně je odebírat a zpracovávat. Je čas na sněhové pečivo z… Číst více
MasterChef Česko 2022: Slanina guanciale je běžně k dostání a vylepší chuť mnoha jídel, od špaget po omeletu
V posledním díle MasterChefa musela Betty vařit… Číst více
Black Friday: Kuchařky, kulinární kurzy, kalendáře a další se slevou až 50 % už čekají na všechny gurmety
Váháte, co sami sobě nebo svým blízkým nadělit… Číst více
Kalendář vánočního pečení: Co si připravit, než začneme péct. Rady a tipy, které se vyplatí, práce nám pak půjde lépe od ruky
Než začneme péct, zkontrolujeme, zda máme nakoupené a nachystané vše potřebné, aby naše přípravy nebyly plné zmatků a nervozity. Hodí se připomenout… Číst více
Skvělý mrkvový dort podle paní Columbové z Hliněné bašty: Moučník voní skořicí a ořechy a je neskutečně vláčný
Restauraci Hliněná bašta najdete v Průhonicích u… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více