Hledali jsme nejlepší burgery v Praze: Narazili jsme na vizuální zázrak za 475 Kč i umaštěný kousek za dvě stovky
21. 8. 2025 Rozhovory a reportáže
Ochutnávání burgerů v Praze se v posledních letech stalo téměř povinností pro každého milovníka poctivého jídla. Nabídka se totiž neustále rozšiřuje a vedle tradičních fastfoodových řetězců rostou menší podniky, které se snaží zaujmout. Rozhodli jsme se proto navštívit tři vybrané podniky v hlavním městě a podrobit jejich nabídku důkladnému testu.
Co rozhodovalo
Každý z podniků jsme posuzovali z několika hledisek. Důraz jsme samozřejmě kladli na chuť samotného burgeru – tedy kvalitu masa, čerstvost použitých surovin, vyváženost jednotlivých složek a celkový dojem, který burger na talíři zanechá.
Druhým významným kritériem byla cena, protože právě ta rozhoduje, zda se do podniku lidé budou rádi vracet, nebo zda zůstane spíše jednorázovým zážitkem. Hledali jsme férový poměr, kdy burger nabídne kvalitní gastronomický zážitek, ale přitom nezruinuje peněženku.
Mohlo by vás zajímat
Kreativita je důležitá
Neopomněli jsme ani originalitu. V době, kdy se v Praze dá hamburger pořídit na každém rohu, je právě ona tím, co podniky odlišuje. Hodnotili jsme proto nejen kreativitu v sestavení menu a neobvyklé kombinace chutí, ale i schopnost vytvořit jasně rozpoznatelný rukopis. Burger nemusí být nutně extravagantní, ale měl by mít charakter a něco, co jej odliší od desítek podobných.
Posledním aspektem, který hrál při našem testu roli, bylo prostředí. Atmosféra podniku, přístup obsluhy, pohodlí sezení i celková energie místa totiž k zážitku neodmyslitelně patří. Jídlo je sice v centru pozornosti, ale teprve prostředí určuje, zda si návštěvu vychutnáte naplno, nebo zda se budete chtít rychle vydat jinam.
Chuťový i vizuální zážitek
Naše putování za skvělým jídlem jsme odstartovali v „Hoxton Burgers“ na náměstí Míru. Stylový interiér doplňuje nabídka pro každého. Na menu najdete smash burgery, kuřecí i vegan burgery. My jsme si objednali dvojitý smash s velkou dávkou čedaru a batátovými hranolkami. Dostali jsme k němu i rukavice, které se ukázaly jako nepostradatelné.
Při aplikaci sýra na burger si totiž jinak stoprocentně ušpiníte ruce. Originální nápad, spojený s dokonalou chutí, nás velmi mile překvapil. K pití jsme vyzkoušeli malinovou a maracujovou limonádu a obě můžeme doporučit. Tohle všechno nás stálo 475 Kč, takže sem se vypravte po výplatě.
Náznak fastfoodu
Druhou zastávkou byl „Burgerman“ na třídě Milady Horákové. Příjemné, moderní a čisté prostředí doplňuje otevřená kuchyně, takže přípravu burgeru můžete sledovat na vlastní oči. Opět jsme zvolili dvojitý smash burger, zde podávaný zabalený podobně jako ve fastfoodu.
Chuť ovšem nemá chybu, měkkou housku doplňuje šťavnaté maso a výborná omáčka. Za menu s hranolky a nápojem jsme dali sympatických 285 Kč.
Levné, ale mastné
Posledním podnikem, který jsme navštívili byl „Let's Meat“ ve Slezské ulici, jen kousek od Flory. Zde vsadili na méně moderní design restaurace, ale to není nic proti ničemu. Hlavní je nabídka burgerů a s tou jsme byli spokojení.
Kousek, který jsme si objednali, byl sice trochu mastnější, ale na chuti mu to neubralo. Jen škoda, že houska se kvůli přemíře tuku rozpadala. Menu za 200 Kč ale odpovídá kvalitě.
Jak vypadalo testování burgerů zjistíte v naší fotogalerii:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více