Šťavnatý burger
Domácí šťavnatý burger má úžasnou chuť, které se žádné kupované nevyrovnají. Podrobný postup a různé vychytávky zaručí, že se šťavnaté burgery povedou i těm, kdo nemají v kuchyni velké zkušenosti. Hodování může začít.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 175 kJ / 2 432 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 169,51 g |
Tuky | 87,62 g |
Vláknina | 22,08 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 2,33 g |
Sůl | 5,95 g |
Sacharidy | 231,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve zaděláme těsto na žemle. V misce smícháme 2 lžíce vlažného mléka, lžičku cukru a rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Jakmile se na kvásku objeví bubliny, přidáme mouku, sůl, zbytek mléka, jedno vejce a rozpuštěné máslo.
Krok 3: Vypracujeme těsto a necháme kynout zakryté utěrkou.
Krok 4: Po nakynutí těsto lehce propracujeme na pomoučněném vále. Pokud hodně lepí, podsypeme dostatečným množstvím mouky.
Krok 5: Těsto rozdělíme na 4 bochánky, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme dalších cca 20 minut kynout pod utěrkou.
Krok 6: Poté bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180 stupňů 15-20 minut.
Krok 7: Karbanátky: Mleté maso pořádně propracujeme s hořčicí, worcesterem a kořením, vytvoříme 4 placky, silné cca 1-1,5 cm a necháme odpočinout.
Krok 8: Na pánvi na troše oleje je pak zprudka orestujeme aby se maso zatáhlo.
Krok 9: Na grilovacím tácku, díky kterému se přebytečná šťáva zadrží mimo burger je přesuneme pod gril.
Krok 10: Vychladlé žemle rozkrojíme, na rozpálenou pánev bez tuku položíme bulky řeznou stranou dolů a opečeme.
Krok 11: Lžíci majonézy smícháme s nadrobnou nakrájenou cibulkou, najemno nakrájenou okurkou a utřeným česnekem. Můžeme dochutit solí či pepřem.
Krok 12: Spodní díl pomažeme kečupem, poklademe nakrájeným ledovým salátem, plátky cherry rajčete.
Krok 13: Na to uložíme čerstvě ugrilovaný burger, posypeme nastrouhaným čedarem a přidáme majonézový dip.
Krok 14: Nakonec posypeme dýňovými semínky, přiklopíme houskou a přimáčkneme.
Zveřejněno 23. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatý burger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6R1
Moje poznámka
Šťavnatý burger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6R1
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 6 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 7 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 8 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 8 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 11 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 12 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Tématické fráze:
burger recept,
domácí burger,
recept na burger,
domácí burger recept,
recept burger,
hovězí burger na pánvi,
burger na grilu,
burger na grilu recept,
domaci burger na gril,
burger,
jak udělat burger,
domací burgery na gril,
domácí burger na grilu,
burger v troubě,
hamburger podle pohlreicha recept,
domácí burger od pohlreicha,
recepty burger,
burger recepty,
domácí hovězí burgery,
recept na domaci burger
Suroviny:
maso hovězí mleté,
hořčice francouzská,
omáčka worcesterová,
tymián,
sůl,
pepř mletý,
droždí,
mouka polohrubá,
cukr,
sůl,
vejce,
vejce,
mléko,
máslo,
semínka sezamová,
sýr chedar,
rajče cherry,
salát ledový,
kečup sladký,
majonéza,
cibule,
česnek,
okurka čerstvá,
pepř,
sůl,
semínka dýňová
Komentáře (8)