Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

recept: Domácí škvarky a sádlo - vše, co se netýká receptu

To teda čučím, co se tu zase rozjelo za debatu:-O. Kdybych byla dřív přítomna, asi by mi to nedalo a něco bych k tomu připsala. Bohužel můžu až teď. Je mi líto Markéty, která sem nevědomky dala recept na škvarky, který tady byl i mnou kritizován za to, že už tu je několikrát, buď připravován v pečce nebo jinde ...Dále se komentáře týkaly spíše autora nežli receptu.
Ale že by zde byly prezentovány a hodnoceny recepty pouze z vyšší cenové kategorie, to teda koukám:-S Nemyslím si, že celer, brambory a kuřecí maso jsou tak nedostupnými surovinami, že by si je někdo nemohl koupit. Nikdo z nás, a že mohu mluvit za spoustu kuchařek zde, které jsem měla tu čest poznat osobně, se denně necpe pravou svíčkovou, roštěnkami nebo lososem. A přes to dokáží z obyčejného udělat zajímavé, a vvvo tom to je;-)
Je zajímavé, že ti co tady tolik křičí o tom, jak jsou potraviny drahé a jak musí vařit ekonomicky, nikdy neokomentují recepty typu " co dům dal". Já je klidně okomentuji, pokud by mi chutnaly. Přece se ještě tady u receptů nebudeme bavit o tom, jak je celá situace v Čechách ...

autor: srettka vloženo: 10. 11. 2012 19:14:21
Iness:sem pro, tak to smázněte

autor: Iness vloženo: 10. 11. 2012 19:09:50
srettka: Neber to zas tak doslova.
Tahle konverzace by se měla vyčistit, vůbec nepatří k tomuto receptu.

autor: srettka vloženo: 10. 11. 2012 19:05:25
Iness:ale o tom to není, každý týden vymyslet jeden recept přece..prostě buď mě gastromúza políbí a nebo ne

autor: sunny.sofi vloženo: 10. 11. 2012 19:02:54
srettka: děkuji, tak jsem to myslela

autor: srettka vloženo: 10. 11. 2012 19:02:12
medmic:ale o tom to přece je. taky jsem sem jednou přišla jako nováček, dostala jsem pár rad i poučení a neházela jsem je pyšně za hlavu, promlouvali ke mě ti, co už ví, jak to tu chodí a jak to má vypadat.a já si toho dokážu vážit. jenže o většině nově příchozích se to říct nedá. trocha pokory by neuškodila. k receptům, kde je jen fotka už nemá cenu se vyjadřovat. ani mě se to nelíbí, takže na to většinou poukážu.
a neberu to jako výtku, prostě komunikace na téma

autor: Anna Kocikova vloženo: 10. 11. 2012 18:58:55
Vážení,kdyby chtěl někdo mrknout na komentáře ohledně přidávání mléka do škvařeného sádla a na zkušenosti s ním,tak by asi v polovině komentářů znechucen odešel na jiný web o vaření
Nechápu,proč se vždy všechno musí propírat pod recepty,které za nic nemohou.Přece není problém vytvořit si nové fórum a jít dělat"peklíčko"tam

autor: Iness vloženo: 10. 11. 2012 18:52:46
srettka:Tak zkus sama vymyslet dejme tomu každý týden recept, který tady ještě není, to mi bude stačit. Budeš příkladem, že to jde.

autor: medmic vloženo: 10. 11. 2012 18:52:25
srettka: Rozhodně nehodlám vstupovat do žádné žabomyší války. Jen bych rád řekl jednu malou drobnost. To, že tu nějaké recepty už jsou přece nevadí, tak tu budou ve více variantách nebo s obrázky. Zvláště noví lidé přeci nemohou znát vše a každý se chce pochlubit svým dílkem - když to nevadí u fotek dortů, kde nic není jiného než podívejte jaká hezká fotka, tak proč by to mělo vadit u popsaného jídla.
To bylo mých pět centů. A taky posledních, rozhodně to neberte jako výtku, jen názor :)

p.s.
a na nezaregistrované je prostě nejlepší nereagovat, podle mně jejich jediným cílem ve většině případů je rozpoutat flame a pak se děsně radují, jak se to povedlo a lidi se krásně hádají.

autor: srettka vloženo: 10. 11. 2012 18:47:59
Iness:tak to každopádně,ale nikdo o finanční situaci, která by se případně odrážela na receptu, neřekl ani slovo. naopak, kolikrát se tu objeví skromný, ale o to chutný recept a je přijat s nadšením. tak fakt nevím, co se tím pokoušíš říct

autor: srettka vloženo: 10. 11. 2012 18:45:22
jarda.:ono to je spíš tak, že ti největší rejpalové a chytrolíni jsou z 99% neregistrovaní, asi ten pocit jakési anonymity jim zvedá sebevědomí a rádí spouští spory. jsou tu i neregistrované uživatelky, které sem chodí déle a jsou úplně normální

autor: Iness vloženo: 10. 11. 2012 18:44:01
srettka: Básník tím chtěl říct, že se recepty dost odráží na finanční situaci nás všech...a netvrď mi, že to není pravda.

autor: srettka vloženo: 10. 11. 2012 18:39:51
Iness:ale to já přece chápu. dokážu mít pochopení k ledasčemu. ale když se sem někdo zaregistruje a rve se jeden recept za druhým, ačkoliv jsou tady ix-krát a nenechá si poradit, naopak každou dobrou radu neguje a nebo nehodlá přistoupit na to, že i tady to má svoje pravidla, tak teda promiň...nebo je to tak moc??
navíc tak nějak nechápu, proč mluvíš o ceně potravin.já nikdy nepoukazuju na to, zda bylo vařeno např. ze svíčkové a nebo z ořezu. A česká jídla mám navíc ráda. Takže tak nějak nevím, co tím chtěl básník říci

autor: jarda. (neregistrovaný/á) vloženo: 10. 11. 2012 18:39:14
sunny.sofi.A to je přesně ono, kde bylo řečeno, že musíš být registrován? Kdo není nemá mít možnost se vyjádřit ?

autor: Iness vloženo: 10. 11. 2012 18:35:14
sunny.sofi:co na tom nechápeš a vůbec rozebírat takové věci by se měly tady www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=214 a ne pod receptem...

autor: sunny.sofi vloženo: 10. 11. 2012 18:31:31
Iness: souhlasila bych s tebou, kdybych pochopila, proč jsi vložila tento komentík

autor: Iness vloženo: 10. 11. 2012 18:29:20
Holky notááák už zase?
srettka: Ty by jsi měla pochopit, že existuje tisíce receptů, které se různě obměňují podle chutí každé kuchařky/ře. Také záleží na tom, jestli máš možnost použít to či ono maso, jako například nofrona králičí (vím,že je chováte) nebo zvěřinu. Ono z hovězího, vepřového a běžně dostupného masa a zeleniny se toho zas tolik nového vymyslet nedá.
Ty, které vymýšlí mermomocí nové recepty už zavání cizinou. Spousta z nich používá přísady, které se v české kuchyni nikdy nepoužívaly a ejhle najednou je z něj super recept !!!
Vím, že Topky nejsou jen s českými recepty, ale v dnešní krizové době si málokdo může dovolit dražší potraviny. Většina z nás jistě ocení i obyčejné recepty nebo je to tady jen pro ,,movité''?
Nemůžeš mít za zlé českým kuchařkám, že vaří česká jídla.
Kritizovat druhé je jednoduché...
Jinak Markéto, taky je tak dělám a Lucka s Kájou se jich můžou užrat.

autor: sunny.sofi vloženo: 10. 11. 2012 18:21:29
Péťa: je snadné útočit jako nereg....

autor: srettka vloženo: 10. 11. 2012 18:11:32
Péťa:ulev si a zelenat u toho nemusíš kdyžtak ti dodám kinedryl

autor: Péťa (neregistrovaný/á) vloženo: 10. 11. 2012 18:06:25
srettka Potrefená husa se ozvala.
Danco, ty provokatére.

autor: Danca vloženo: 10. 11. 2012 17:39:16
Jééé, a zase škvarky??? To jsem zvědavá, jaká debata se rozvine teď!

autor: srettka vloženo: 10. 11. 2012 17:31:05
Péťa:já mrtvého brouka nedělám, a ani nemám pocit, že jsem se do někoho navážela. jen jsem prostě napsala svůj pocit z receptu uživatele chambor, to bylo všechno. je úplně jedno, kdo se zde prezentuje, zda je to nováček a nebo starší uživatel. ale co se mi nelíbí je to, že se tady přestává spousta věcí respektovat a lidi se sympatického a hezky vedeného bloku o vaření, svým hippie přístupem z toho dělají umaštěný sešit s recepty! a to mi fakt mrzí a štve.
a že je někdo domluven nad cizími recepty dopředu??? bože to je ale tak směšné a hodné maximálně někoho, kdo si zřejmě nevidí dál, než na špici svého nosu a má potřebu si ulevit urážkou na druhé

autor: Péťa (neregistrovaný/á) vloženo: 10. 11. 2012 17:00:55
A ony teď dělají mrtvého brouka.Taky nevím,proč se do něho navážely.Vlastně vím, "drze" sem dával své recepty na "jejich" stránky.Je jich asi šest, nad svými recepty jásají , áchají, šišlají a pitvoří se.Když sem dá recept někdo"cizí" jsou už domluveny a nereagují. Jsou to podle mně hloupé husy.

autor: sunny.sofi vloženo: 10. 11. 2012 19:32:47
Omlouvám se, není to k receptu.
Ale nereg Péťa nebo Petra dost často nevhodně, hrubě až nechutně útočí na vkládané recepty. Podle stylu je pravděpodobné, že jde o jednu osobu. Napsala bych jí přímo, ale jako neregistrované nemám kam
Zbytečně tu děláš zle, sama ničím nepřispíváš, proč tě to tak těší, Peťo

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli