Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

tara23: omlouvám se, zda jsem tam nechala rcp s moukou, to jsem musela přehlédnout. Tak ať se zadaří a všem chutná.

Julia Oskerova: Já zmrzku můžu kdykoliv i v jakékoliv podobě a příchuti. Pro nás jen škoda, že obsahuje cukr - ale i tak občas hřešíme.
A griotku jsem nepila ani nepamatuji, naposledy před více než 10 lety, kdy si ji doma z višní připravovala manželka mého bratrance. A koupenou ještě s mamkou, tudíž před rokem 1989, kdy nás mamka opustila.

Julia Oskerova: Julii💐😊

Hezky pozdni vecer,
u nas bude losos s bramborovou kasi a zelenymi fazolkami.

Nadja: Nadi Friduše znám, toho dělám. Potřebuji marinádu na paličky, které se budou podávat jen s chlebem a zeleninou, žádná štávička. V některých receptech je i mouka. Scháním recept pro celiaky. Už nic nehledej, není to pro nás, udělám ten recept od Stáni. Budu péct nejméně 20 paliček, snad se mi najednou do trouby na plech vejdou 😁

MarcelaPa: já mám ráda ještě pstruha, ale kupuji jen filet.
Manžel je na ryby ještě víc háklivý než já, ale sám chce sumečka koupit.
Jak u pstruha, tak candáta, vyndavám před přípravou pár kostiček pinzetou. Sumeček nemá jedinou, má pevné maso, krásně narůžovělé s chutí po oříškách, žádná rybina 😁

Nadja: Nadi, vytiskla jsem si ten recept od Bibinky, uvidíme😀

tara23: Věrko, někdy zkusím. Také nesnáším pach rybiny, proto jím jenom tresku a to ještě tu světlou, halibuta a candáta, ten je opravdu výborný.

MarcelaPa: Marcel zkus i sumečka. Budu se opakovat, už jsem to tady psala. Má oříškovou chut, když to nebudeš vědět, nepoznáš, že je to ryba.Halibuta koupím, když nebude sumeček. Ještě mají candáta, toho bych si taky dala 😁

Dobrý večer 😀, my jsme dnes dojedli šťouchanici. Odpoledne jsem upekla bezlepkové zázvorky.

tara23: Věrko, já si jdu do Alberta v pátek pro halibuta.

Julia Oskerova: Juli, zmrzlinu můžu v každé roční době😋

Julia Oskerova: Jen řekni jakou značku Griotky jsi koupila, protože já už koupila 2 flašky a nedalo se to použít k ničemu! Kdysi byla vyhlášená Griotte Morela z Itálie a kupovalo se to tuším v Tuzexu. Ta byla velmi dobrá, ovšem už není ta značka v obchodech.

tara23: posílám Ti pár receptů, ale nevyzkoušených - já dělám s medem.
Marináda na maso od Bibinky
2 větší cibule,
5 i více stroužků česneku,
150 ml oleje,
200 ml vody,
2 PL ostřejšího kečupu,
1/2 ČL mletého pepře,
2 PL hořčice,
2 ČL soli,
2 ČL papriky
Všechno smíchat a naložit do toho maso podle svého výběru.
**************************************
Kuřecí křidýlka - po 4 ks/os
olivový olej
3 stroužky česneku
1,5 PL pokrájené bazalky čerstvé, i mražené
1 ČL tmavé sladké sojové omáčky
chilli papričky nebo mleté koření
citronová šťáva z 1 citronu
pepř, sůl (opatrně)
1 špetička uzené papriky (jen na barvu a ovonění, lze vynechat)
*************************************
Kuřecí řízky - 500 g
1 vejce
1 PL oleje
1 PL hořčice plnotučné
1 PL kečupu
2 PL sojové omáčky
1 PL solamylu
3 stroužky česneku prolisovaného
*************************************

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli