Libový aspik z kuřecího masa a zeleniny

Ivace64 Kuchařka:

Studená kuchyně 7 názorů

58

Suroviny

6 kuřecích křídel
6 kuřecích paliček
1 malý balíček čiré želatiny
špetka mletého bobkového listu
2 kuličky nového koření
2 kuličky celého pepře
1 balíček zeleniny pod svíčkovou ( mražené )
ocet, sůl
špetka mletého pepře
1 větší cibule
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté kuřecí paličky a křídla zalijeme studenou vodou, přidáme koření, cibuli, sůl a zvolna vaříme doměkka. Jakmile je vše uvařené, přecedíme.

  2. Měkké kuřecí kousky vyjmeme z vývaru, maso obereme a pokrájíme.
    Odebereme 700 ml scezeného vývaru a necháme zchladnout. Z tohoto množství dáme do misky stranou cca 250 ml vývaru a smícháme jej s malým sáčkem čiré želatiny. Formu na biskupský chlebíček vyložíme fólií nebo vytřeme olejem.

  3. Zmraženou zeleninu pod svíčkovou a pokrájené kousky masa promícháme s vývarem. Přidáme pak do vývaru s nabobtnalou želatinou a vše dobře promícháme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a okyselíme octem.
    Vlijeme do formy a necháme do druhého dne ztuhnout v ledničce. Huspeninu z kuřecího masa a zeleniny nakrájíme na porce a podáváme jako chuťovku s jemně nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí, pepřem a případně octem

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 168 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Libový aspik z kuřecího masa a zeleniny

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo