Perníčky měkké jak obláčky

talskym Kuchař: talskym

Moučníky , Perníky 14 názorů

Suroviny

400 g hladká mouky
140 g mletého cukru
50 g másla
2 vajíčka
2 polévkové lžíce medu
2 kávové lžičky perníkového koření
1 kávová lžička jedlé sody
1 celé vajíčko na potření
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny smícháme dohromady, vypracujeme tuhé těsto, které necháme minimálně 6 hodin odležet v lednici. Vyválíme plát těsta cca 3 mm, vykrajujeme tvary dle libosti.

  2. Pečeme na 175°C horkovzduch pouze 4-5 minut.

  3. Ihned po vytažení plechu potřeme perníčky celým rozkvrdlaným vejcem, budou se pak krásně lesknout.

  4. Zdobíme dle vlastní fantazie minimálně za 1-2 dny.

Poznámka

Je to výborný recept od mé tchýně, chtěl jsem ho strážit jako rodinný poklad, ale když jsem je ochutnal, musel jsem se o ně podělit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 77 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Perníčky měkké jak obláčky

  • SabinaK SabinaK

    Ikdyž jsem recept trochu změnila dala jsem na půl obyčejnou hladkou mouku a půl celozrnné žitné a úplně jsem vynechala cukr ale o to víc jsem dala medu jsou perníčky výborný a snad i pro mého syna jsou o něco zdravější :-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • carenzi carenzi

    SUPÉÉÉR :yes: konečně mám měkký perníčky :-) Děkuji za recept :)):-K

    Odpovědět

  • Lusssy Lusssy

    teda fakt luxusní záležitost, letos KONEČNĚ zaručený recept na měkké perníčky, moc díky a :yes: nahoru :-p

    Odpovědět

  • talskym talskym(autor receptu)

    Ó děkuji :-) Jaksi mě nikdy nenapadne jídlo fotit když ho vařím :-)
    Díky za palce :yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    talskym: perníčky byly výborné:-p přidala jsem Ti foto a:yes:5

    Odpovědět

  • Taty Taty(neregistrovaný)

    Kde se sežene manžel, který napeče cukroví?

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    gabs:záleží na mouce,(T650) a taky všechny suroviny mít alespoň hodinu na jednom místě...máslo rozpouštím v mikro,ale nechám schladit,mouka se přesívá-je vzdušnější a klidně bych dala i 3 lžíce medu...chce to vychytat...:-K

    Odpovědět

  • gabs gabs(neregistrovaný)

    mě to prostě pohromadě nedrži ...

    Odpovědět

  • MrazovaJa MrazovaJa

    Opravdu? :-* Tak jo :-D

    Odpovědět

  • talskym talskym(autor receptu)

    Mno když vydržíš do pondělí tak bude i fotečka :-8

    Odpovědět

  • MrazovaJa MrazovaJa

    Už mám vše napečíno, aletohle mě fakt láká :-p Fotečka by nebyla? :-)

    Odpovědět

  • talskym talskym(autor receptu)

    Másla málo není, pekl jsem je minulý víkend a jsou stále měkké. Ani nemám obavy, že by ztvrdly.

    Odpovědět

  • MrazovaJa MrazovaJa

    Není toho másla málo?

    Odpovědět

  • m.lumicek m.lumicek

    Jak předem se mohou péct,aby nebyli na vánoce tvrdé?

    Odpovědět

Tématické fráze: perníčky stále měkké stále měkké perníčky zaručeně měkké perníčky pečení pernicku teplota teplota při pečení perníčků perníčky teplota pečení teplota pečení perníčků zaručený recept na perníčky pernicky teplota jak na měkké perníčky perníčky ze žitné mouky měkké teplota na peceni pernicku teplota pečení perníku perníčky ihned měkké žitná zdravejsi pernicky teplota při pečení perníku měkké perníčky z celozrnné mouky pri jake teplote pect perníčky lehky recept na pernicky teplota na perníčky

Zapomněl/a jsem heslo