Perníčky měkké jak obláčky
Nazdobené medové perníčky provoněné klasickým perníkovým kořením k našim Vánocům neodmyslitelně patří. Perníčky podle tohoto receptu jsou navíc opravdu měkké a kromě krásného vzhledu vás potěší i skvělou chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 414 kJ / 2 967 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,00 g |
Tuky | 72,68 g |
Vláknina | 12,20 g |
Cholesterol | 905 mg |
Sodík | 3,61 g |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 498,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny smícháme dohromady. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme minimálně 6 hodin odležet v lednici.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 175 °C.
Krok 3: Z těsta vyválíme cca 3mm plát, ze kterého vykrajujeme tvary dle libosti. Tvary skládáme na plech.
Krok 4: Plech vložíme do trouby a pečeme na 175 °C horkovzduch pouze 4-5 minut.
Krok 5: Ihned po vytažení plechu potřeme perníčky celým rozkvedlaným vejcem, budou se pak krásně lesknout.
Krok 6: Zdobíme dle vlastní fantazie minimálně za 1-2 dny.
Zveřejněno 16. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky měkké jak obláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o64k
Moje poznámka
Perníčky měkké jak obláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o64k
Nejnovější recepty
Kakaové muffiny s čokoládou Margot
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka s paprikovým salámem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové mleté placičky à la svíčková
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové placky plněné prejtem
Přidáno před 3 hodinami
Špaldové loupáky s mákem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová pomazánka s vajíčky
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Guláš pro vídeňské kočí: Fiaker guláš obsahuje kromě masa i klobásku, vajíčko a kyselou okurku, nejlepší je s knedlíkem
Fidel Castro snídal křepelčí vejce a tak miloval mléko, že nechal pro své potřeby vyšlechtit krávu s nadprůměrnou dojivostí
Kávové řezy jsou vynikajícím moučníkem nejen ke kávě. Využijte silnou kávu bez lógru a nechte rozetřený krém vychladit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeské mraky s karamelovým krémem
Lucie1001 před 39 minutami
Rychlá bábovka šlehačková
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Krkovička z trouby
viki85 před 3 hodinami
Margotková buchta
Stepanka.M. před 3 hodinami
Guláš z hovězího ...
PaveL2002 před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
walnut před 5 hodinami
Rafaello řezy
Petulice před 6 hodinami
Koláč Rafaelo
Petulice před 6 hodinami
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
Velkymlsoun před 7 hodinami
Brokolicová polévka
Michal_amater před 7 hodinami
Tématické fráze:
perníčky stále měkké,
zaručeně měkké perníčky,
pečení pernicku teplota,
stále měkké perníčky,
teplota při pečení perníčků,
perníčky teplota pečení,
teplota pečení perníčků,
zaručený recept na perníčky,
pernicky teplota,
jak na měkké perníčky,
teplota na peceni pernicku,
perníčky ze žitné mouky měkké,
buchta z mouky t650,
perníčky recept,
teplota pečení perníku,
perníčky ihned měkké žitná,
zdravejsi pernicky,
pečení perníkú teplota,
teplota při pečení perníku,
recept na pernícky z obyčejne hladké mouky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
med,
koření do perníku,
soda jedlá,
vejce
Komentáře (17)