Rybízová marmeláda do 10 minut

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: uvařeno do 10 minut 660 ml Zavařeniny 14 názorů

Suroviny

500 ml vylisované šťávy z červeného rybízu
450 ml krystalového cukru
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz opláchneme, neobíráme, ale i se střapcema nameleme na odšťavňovacím mlýnku. Do širšího hrnce nejlépe s nepřilnavým dnem nalijeme vylisovanou šťávu, uvedeme k varu a vaříme 5minut.

  2. Přidáme cukr a za stálého míchání vaříme 3-4minuty. Ihned přes trychtýř naléváme do čistých skleniček a dobře uzavřeme víčkem. Z této jedné várky budeme mít 660ml rybízové marmelády (2 skleničky od Tatarky o obsahu 250 g + 1 sklenička od Křeníku o obsahu 160 g).

  3. Podle kyselosti rybízu můžeme poměr cukru upravit i na 1:1.

  4. Já jsem si jednu várku marmelády ochutila skořicí a hřebíčkem. Dala jsem do 100 ml vody povařit 1 celou skořici s 10 hřebíčky. Vývar jsem nechala zredukovat na 50 ml, přidala jsem ho do šťávy a pak dále dle postupu.

Poznámka

Tento recept na pikantní marmeládu plnou vitamínů(je to opravdu jen chvilka vaření)mám od zde přítomné kuchařinky Rebeky, za což jí velice děkuji:-)

Měla jsem 4a1/2l šťávy, vařila jsem po 1/2l dávkách a hotová marmeláda byla do 3/4hodiny nádherně tuhá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 40 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybízová marmeláda do 10 minut

  • magdalenka magdalenka

    Anna Kocikova:tvoja posledná veta mi vylúdila obrovský úsmev...:-D
    A presne takt robila džem moja tchýné...rec. mám zapísaný.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Letos byl červený rybíz zralý o něco dříve,než loni a byla slušná úroda.Marmeládu jsem dělala z 5litrů vylisované šťávy,nevařila jsem to po půllitrových dávkách,ale po celém litru.
    Jen jsem si neuvědomila,že když mám větší dávku šťávy,tak také musím přidat o jednu"dávku"minut při vaření navíc:-8
    Takže jsem vše druhý den vařila s přidáním kyseliny citronové znova a velice jsem si oddychla,když marmeláda ve sklenicích po půlhodině začala houstnout:-*
    Až jsem měla všechno hotové,musela jsem to zapít cca 400ml sladkokyselé okurkové vody a na marmeládu se nejspíš podívám až při slepování lineckého cukroví;-):-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    rozmarynaH:Marcelko,škoda,že nebydlíš blíže:-SPřijela bych Tě"vyžrat";-):-DU nás je velká spotřeba.Nepoužívám ji na sladko(kromě lineckého)ale hlavně do omáček a pod maso:-p


    Valentyna238:Marmeláda je jistě krásně voňavoučká:-*Ale,jak píšeš,těch pektinů tam bylo o trošku méně a ještě ta tekutina(rum)tak to bylo v závěru o něco řidší:-)To Ti už více neztuhne.Já osobně žádné zkušenosti s Gelafixem nemám,nepoužívám ho.Ale tady by to teda asi příště chtělo přidat:-)Jinak díky moc za vyzkoušení:yes:Potěšilo mě to:-K
    Všem děkuji za komentíky i hodnocení:-K:-K

    Odpovědět

  • planeta planeta

  • Valentyna238 Valentyna238

    Zdravím! Marmeládu jsem včera dělala (včetně rumu a hřebíčku, skořici jsem doma neměla) a chuťově je nepřekonatelná! Bohužel je poněkud řidší, ale to je tím, že jsem rybíz zpracovávala na odšťavňovači a i když jsem ten "odpad" ještě vymačkala přes plátno do získané šťávy, přeci jen těch pektinů se slupek a šťopek se tam asi tolik nedostalo...Proto příště budu dělat s Gelfixem.Uvidíme, třeba do zimy ještě trochu ztuhne;-)Jinak je báječná, děkuji za recept:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Aničko, krásná marmeláda. Já už jsem letos nadělala tolik marmelád, že bych si klidně mohla otevřít krámek "U marmeládové Marcelky":-D:-D Z červeného rybízu mě ještě čeká, protože ten náš "stachanovec" bude mít nejméně 15 kg rybízu. No, nevím, nevím, co s ním udělám. Rybízová je fakt výborná:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    AniCiz:Aninko,já jsem ještě marmeládu z ničeho jiného,než z rybízu nedělala,tak opravdu nevím:-8Ale šla jsem do google a koukni,co mi tady mimo jiné vyběhlo-receptík od naší Jiřinky Jikotky:-))http://www.toprecepty.cz/recept/6197-dzem-z-josty/
    Já už jsem z Topreceptů dělala dva druhy rybízové marmelády,všechny jsou fajn,ale tady tahle je opravdu"blesková":yes::yes:
    Všem děkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Aničko, parádní marmeláda, mně ji vaří dodnes mamka, má ji také velmi dobrou, já snad půjdu udělat linecké těsto, jak jsi ve mně probudila chutě ;-):-):-p:-K:yes: +8. bodík k Tobě na cestě ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    AniCiz: Išlo :-D;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes::-*parádní,z josty by to asi nešlo,že?:-S :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    rebeka:Naděnko ještě jednou velké díky,jak za skvělý receptík:-p:-*tak i za telefonickou navigaci:-))Já jsem vážně měla u té první várky pořádně nahnáno:-8Na tom talířku to nechtělo vůbec tuhnout:-)Ty zbývající várky jsem už zrovna lila do skleniček bez zkoušení;-)a jsou všechny super:yes:Není nad rodinné recepty:-K:-K:-K
    Já jsem do té poslední ještě přidala skořicovo-hřebíčkový odvar a tu budu používat do pikantních masových šťáviček;-)Však mě znáš:-D

    Děvčata moc díky za milý koment i hodnocení:-K:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aninko, pěkná a rychlá marmeláda, máš to moc pěkně nafocené s tím postupem:-K Dávám ti 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Nádhera:yes::yes: a v kombinaci s voňavým vánočním lineckým:-*:-*:-)
    Ani, umíš:yes::yes: a na recepty od Nadi je vždycky super spoleh:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Aninko, je mi ctí dát 1. bodík, jinou nedělám, tento recept mám od manželovy maminky, ta od své, ta od své... takže je to starý rodinný recept, který nikdy nezklamal;-):-K:yes::yes:
    a tak krásný fotopostup a nádherné fotky jako ty, to bych nesvedla;-)
    parádní ji máš, Anni:-K:-)
    jsem ráda, že se to "po telefonu" nakonec povedlo, a jak vidnio, skvěle:yes::yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: rybízová marmeláda co delat kdyz neztuhne marmelada rychlá rybízová marmeláda když neztuhne marmeláda rybízová marmeláda s gelfixem rybízový džem rybízová mar rychlá marmeláda mlýnek na marmeládu odšťavňovací mlýnek na rybíz rybizova marmelada recept rychlá marmeláda z rybízu rychlá rybízová šťáva výborná rybízová marmeláda co dělat když marmeláda neztuhne mlýnek na rybíz domácí rybízová marmeláda rybizova marmelada se skorici vaření rybízové marmelády rybizova marmelada video

Zapomněl/a jsem heslo