Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Dobré ráno, u nás dneska bude gulášové polévka a já budu mít pečenou bramboru s kuřecíma prsíčkama a dušenýma zelenýma fazolkama a zbytek rodiny sladké kynuté knedle, s meruňkama :-)

Kuře už je připravený, udělám ho dnes bez ženy. Ona moc nevěří na to jídlo spolu s medem, když to dobře nedovedem. Ale já se nebojím jisto jistě obstojím.

U nás dnes zvěřinový vývar s masem,zeleninou a s špreclemi :-), zvěřinový gulášek s česne´kem a k tomu brambory :-p

Pohodovou sobotu přeju, u nás dneska bylo jehněčí na česneku, špenát a bramborové knedlíky.

Dneska lečo s chlebem máme, to si zase pochutnáme.:-p:-p:-p:-))

Veronika.Hrozna: Nene, samozřejmě že chlapi nééé. Sice ten můj i žehlí, ale tím to končí :-D
Jinak - hezkou sobotu všem, dneska máme hovězí vývar a zapíkaný těstoviny :-p

BILKOVAI:já jsem myslela že pracuješ u Palu nebo v bývalém Palu:-?:-)):-)):-))

Všechny zdravím! :-) Tak u nás dnes budou zapečené těstoviny se špenátem a mletým masem, zalité zakysanou smetanou a cottage sýrem. ;-):yes: Udělala jsem čistku lednice a toto z toho vzešlo. :-D

Brontik: nevím, už jsem tam pár let nebyla;-)

U nás se dnes nevaří, gulášek je v zápraží. Děláme ho dopředu , moc rychle ho nesvedu. Když se dobře uleží , chuti nikdo nevěří. Lahoda pak guláš bývá , ať je léto nebo zima.

Hezký večer přeji:-K a dnes u nás byli přírodní kuřecí játra se zeleninovou oblohou a brambory.K večeři jsem upekla kmínový chléb a na to vajíčkovou pomazánku;-):-K

BILKOVAI:ahoj co noveho ve slevarne.?:-))

U nás dnes vývar z králičích kostí se zeleninou a knedlíčky z králičích jater.Na hlavní chod jsem se inspirovala na těchto stránkách:Moravský králík a špecle.Špecle jsem vařila poprvé a jsou výborné.Určitě je budu vařit častěji.V rámci zdravé výživy jsem je vařila z celozrnné mouky.Zítra budou pikantní nudličky z kapra a vařené brambory.V neděli budeme mít krůtí hamburger podle Polreicha.Manžel viděl jeho přípravu v televizi a konstatoval:"Vždyť na tom nic není,to bych zvládnul i já".Já jsem se toho chytila,koupila krůtí maso a ať se chlapec ukáže.Podotýkám,že manžel svede uvařit tak akorát smažená vajíčka nebo párek.Tak uvidíme.

Dneska když jsem se já vyspal, na řízek jsem chuť hned dostal. Co holt na tom uděláme, tak si řízek uděláme. Vždyť na řízku nic nic není , jenom chuť se někdy změní. Vy se ptáte jako kdy ?? a jaké jsou důvody. U nás třeba říkáme "Tlapy z medvěda si děláme" Moasa než se obalí, česnekem potíráme. Zase třeba "Vídeňský " maso máme telecí. Třeba řízek turistický , ten je pěkně velký vždycky. Kdo chce řísky poznati , tak se musí do Třeboně vydati. Tam je velká řískárna - restourace- peče již , již od rána. Jsou tam řízky co svět nevidí , flákoty co se sotva vejdou do lidí.

Hezký den, já jsem dnes udělala "Kuře na talíři" A mezitím, co se krásně opékalo, jsem stihla udělat spoustu práce na zahradě:-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli