Diéta pre kámošky
1. 12. 2008 Životní styl
Raňajky | Obed | Večera | |
Pondělí | káva alebo čaj, 1 celozrnný rožok | 2 paradajky, 1 vajce na tvrdo, 1 celozrnný rožok | 1 kurací alebo morčací rezeň, zeleninový šalát |
Úterý | káva alebo čaj, 1 celozrnný rožok | 1 kurací alebo morčací rezeň, zeleninový šalát | 1 veľký ananás, 1 biely jogurt |
Středa | káva alebo čaj, 2 jablká | 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, 1 celozrnný rožok, zeleninový šalát | 100 g šunky, 4 paradajky |
Čtvrtek | káva alebo čaj, 1 celozrnný rožok | 1 kurací alebo morčací rezeň, zeleninový šalát | varené zemiaky s kôprom alebo petržlenovou vňaťou, uhorkový šalát |
Pátek | káva alebo čaj, 4 mandarinky | 2 paradajky, 1 celozrnný rožok, dusená ryba, uhorkový šalát | 200 g šunky, ovocie ( nie banány ) |
Sobota | káva alebo čaj, ovocie podľa chuti | 2 vajcia natvrdo, 2 paradajky, 1 celozrnnný rožok | biele mäso, zelenina podľa chuti |
Neděle | káva alebo čaj, 1 celozrnný rožok | 1/2 grilovaného kurčaťa, zeleninový šalát | zeleninový šalát, 1 celozrnný rožok, ovocie |
1. Namiesto celozrnného rožka si môžete upiecť v pekárni celozrnný chlieb a jesť krajíček chleba.
2. Kávu alebo čaj pijeme bez cukru, ale možno pridať troška mlieka.
3. Morčací alebo kurací rezeň pripravujeme bez tuku, dusením , pečením, grilovaním s použitím korenín podľa chuti, striedame ich.
4. Biele mäso a ryby môžeme navzájom zamieňať. Pre prípravu ryby platí to isté, čo pre mäso.
5. Ananás môžete nahradiť konzervovaným ananásom.
6. Množstvo zeleninového šalátu si doprajte podľa svojej chuti. Zeleninu striedajte, koreňte podľa chuti, postriekajte troškou oleja.
7. Ovocie použie podľa chuti, ľubovoľné mimo banánov.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Rady a tipy na ty nejchutnější šunkofleky. Co do nich dát a jak je uvařit nejlépe
Tak jako většina obyčejných českých jídel mohou být šunkofleky opravdu pochoutkou. Záleží na výběru surovin a jejich správné přípravě. Jaké… Číst více
Šunkofleky: Česká klasika může být lahodnější díky smetaně a vývaru z uzeného masa, důležité je správně uvařit těstoviny
Pokud nechcete vymýšlet složitá jídla a najíst se… Číst více
Uvařit uzené maso tak, abychom jeho chuť nezničili, ale spíše podtrhli, to neumí každý. Vyzkoušejte to s námi
Jak můžeme maso na uzení naložit a vyudit, to jsme popsali v jednom z minulých článků. Nyní se zaměříme na to, jak s uzeným masem zacházet. Uzené… Číst více
Výborné šunkofleky s uzeným masem jsou obědovou klasikou. Zjemněné smetanou a voňavé kořením chutnají božsky
Ne vždy jsou stejné. I obyčejné šunkofleky mohou… Číst více
Co vařit s uzeným masem? Jeho výbornou chuť využíváme do mnoha pokrmů
Jako oblíbené maso k uzení se u nás využívá vepřové, a to většinou krkovice, koleno či bůček. V obchodě je uzené maso snadno k sehnání a v kuchyni je… Číst více
19 receptů na zapečené těstoviny: Jednoduché, rychlé a levné jídlo chutná všem
Těstoviny nejprve uvaříme v osolené vodě, poté je smícháme s připravenými surovinami. Tradiční volbou je uzenina krátce orestovaná na cibulce, ale… Číst více
Jak připravit zapečené šunkofleky? Vyzkoušejte osvědčený a snadný recept
Šunkofleky patří mezi velmi snadné recepty, na které vám postačí pouze pár základních surovin. Maso do šunkofleků vybírejte chuťově výrazné, ideálně… Číst více
Jak ohřát těstoviny, aby chutnaly jako čerstvé. Ohřívání zvládneme během chvilky a skvěle si pochutnáme
Těstoviny jsou nejlepší čerstvě uvařené, ale občas nám zůstanou do druhého dne. V tom případě je krátce prohřejeme a chuť bude znovu výborná, jako… Číst více
Indické máslové kuře: Jak připravit vyhlášenou specialitu? Jeden krok nesmíte vynechat!
Indická jídla jsou si hodně podobná, většinou jde… Číst více
Jak připravit a podusit houby na nejlepší houbovou smaženici? Začátečníkům poradíme jednoduchý a osvědčený postup
Sbíráme jen prověřené druhy, které důvěrně známe, a zacházíme s nimi tak, aby nás po požití nečekaly zdravotní potíže. O tom, jak sbírat, sušit a… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (58)
Ono Martuška samotné cestoviny sú váborné, nie sú príliš kalorické, tú energiu im dodáme omáčkami a podobnými vecami. Keď sa urobí z cestovín šalát... alebo iné jedlá, bez energetických príloh... to je už iná vec
Tak ako, idete do toho? My s manželom áno, súpis na celý týždeň urobený, idem do obchodu a mám pokoj
No tak jo, ukecaly jste mě, od pondělka začnu...jen ještě nevím, od kterého...
Nemáte nějaký tip, jak cvičit pevnou vůli, to je totiž to, čeho se mi nedostává nejvíc
A keďže denne sa je zeleninový šalát, a sú tu zastúpené aj ryby, nedostatok vápnika nehrozí.
Studený obed je len 3x, pričom ten tun iak sa dá upraviť na teplo so zeleninou, treba len trocha fantázie. Mäso akékoľvek nie je potrebné predsa jesť studené. A ešte jeden mýtus : organizmu je jedno, či je jedlo teplé alebo studené. Podstatné je, aby dostalo všetky potrebné zložky potravy . To je vedecky dokázané.
Pri tejto diéte stačí jesť 3x denne, ono totižto si toho môýete dať koľko chcete. Nie je to ani jednostranné, skutočne záleží na vašej fantázii, aký šalát si urobíte, ako mäso pripravíte. A poviem vám, že dostať do seba polku grilovaného kurčaťa bolo nad moje sily a večeru som nejedla vôbec.
A ešte jedna poznámka : nie je to trvalý stravovací režim, ale jedlo na 1-2 týždne. A verte, že to ide v pohode. Cítila som sa ľahšie, neprejedene, aj keď som mala žalúdok plný.
Ale jíst jen třikrát denně podle mě není dobré. . . . . . . . . .myslím, že chybí svačiny. . . . . . málo a zdravě jíst . . .ale častěji. . . . tož ale pouze můj názor (dva roky jsem jedla pětkrát denně - dietněji, tři měsíce ani kilo dolů, pak postupně to šlo dolů, na váhu, kterou jsem potřebovala a dodnes si váhu držím)