Divoké vepřové srdce

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: tak 2 hodiny 25 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: tak 2 hodiny 25 názorů

Suroviny 6-8 porcí

1 vepřové srdce
2 větší cibule
100 g slaniny
2 stroužky česneku
1 mrkev
1 petržel
1/3 celeru
1 kysaná smetana 200 ml
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce rybízového džemu nebo želé
2 lžíce hladké mouky
1 lžička divokého koření
5 kuliček jalovce
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
3 bobkové listy
štipec tymiánu
štipec rozmarýnu
citronová šťáva
1 lžíci brusinek
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nakrájené nadrobno osmažíme na oleji, srdce si protkneme krychličkami slaniny, osolíme a zprudka osmažíme ze všech stran.

  2. Pak zalijeme vývarem, nebo vodou, aby bylo srdce ponořeno.

  3. K němu přidáme všechnu kořenovou zeleninu nakrájenou na kolečka, celer na kousky a veškeré koření-na divočinu, rozmarýn, pepř, tymián, jalovec, nové koření, bobkové listy a hořčici, česnek, rybízové želé, osolíme a necháme déle dusit, dokud nebude srdce měkké.

  4. Po uvaření si ho vyndáme na prkénko, omáčku přecedíme, vyndáme koření(můžeme ho vařit ve vajíčku, nebo v gáze) a všechno ostatní rozmixujeme.

  5. Do zakysané smetany přidáme naběračku omáčky s moukou, hodně promícháme-můžeme použít ruční mixer, vlijeme do omáčky a zahustíme.

  6. Necháme tak 10 minut převařovat, zatím si nakrájíme srdíčko na plátky a vrátíme ho do omáčky, dochutíme solí, rybízovým želé(džemem) a citronovou šťávou dle chuti každého. Při servírování můžeme použít brusinky na ozdobu a chuť.

Poznámka od kuchařky

Srdce na divoko jsem nikdy nedělala, tak jsem to vyzkoušela a budu dělat častěji, je to výborné a srdce má dobré, jemné maso. Podává se s knedlíkama.

Na srdce s divočinou jsem použila Pomalý hrnec!

Komentáře k receptu Divoké vepřové srdce

  • jirik50 jirik50

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no tak tohle také můžeme:yes::-D

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Bibinka: no nejspíš ji budu muset ukecat - když jdu kouřit, kouká pod pokličky :-//:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Tom Beyk:dobračka to nemusí vůbešc poznat, to masíko na plátky je krásně jemné a fakt dobré:-p Děvčata, co s ním mají zkušenost, chválí i tady a budeš to mít jako domácí změnu:-p;-)

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Nějak mi ten rcp utekl. Ale musí to být bašta:-p:-p:-p:yes:
    Já bych to vyzkoušel ale nevím jestli by mi dobračka papkala:-? Jedli jsme srdce jen jako drůbky v polévce :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Anna Kocikova:Aničko, pravdu díš, MOC jsme si pochutnali a ještě i dneska a znáš to jistě sama, je to omáčka, která je den ze dne lepší a lepší;-) Ještě zbyla 1 porce a tu už si Míra zamluvil na zítra a řekl, že by to klidně jedl celý týden:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bibinko,to musela být lahoda:-p:-p:-*:yes:
    Srdíčko je i u nás oblíbené,mňam:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Srdce je šťavnaté masíčko a svíčkovou mám ráda taky. Fajn kombinace;-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    pipre:Pipre, až ochutná, bude mu úúúplně jedno, co má za maso...já se vsadím, že mu to bude chutnat, neboj:yes:;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Recept se mi fakt líbí a ikdyž mi srdce muž nejí, udělám si ho pro sebe a podle tebe. Třeba mu pak přijde na chuť i on, když mu neřeknu, že jí srdce :-) Já si už něco vymyslím :-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dajda: Dajdo, myslím, že ano;-) Záleží hlavně na tom koření, které to maso "zdivočí";-):-D

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Určitě by šel takhle upravit jazyk. :-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Janinko, teď je tam krásná fotečka, nejdříve jsem si myslela, že je to kančí nebo nějaká divočina, no vypadá to vábně, zkusím to někdy ;-);-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jana Remkova:Jani, snad ti nevyskočí z hrudi:-D;-)

    Hanko, já to dělala v pomalém hrnci a na sporáku to bude tak kolem 80-90 minut;
    hladovahana:

    Odpovědět

  • hladovahana hladovahana

    jak dlouho se to srdce zhruba dusi? hodinku, dve?

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: veprove srdce jak dlouho vařit vepřové srdce vepřové srdce recept recept na veprove srdce vepřové srdce na špeku vepřové srdce recepty recepty vepřove srdce recepty z vepřového srdce vepřové srdce se slaninou recept vepřová srdce recept veprove srdce recepty na veprove srdce jak dlouho se vaří vepřové srdce recepty, vepřové srdce a jazyk vepřový jazyk a srdce recepty jak upravit vepřové srdce srdce recept vepřové srdce na divoko vepřové srdce na zelenině vepřové.srdce