

Vepřové kapsy plněné pestem a mozzarelou
Suroviny 4 porce
- vepřová kotleta nebo kýta
- bazalkové pesto
- mozzarella
- pepř
- Na pesto:
- čerstvá bazalka
- olivový olej extra virgine
- česnek
- sýr parmazánového typu např. Gran Moravia
- piniové oříšky
Postup přípravy receptu
Vepřové maso rozklepeme a potřeme bazalkovým pestem, poklademe plátky mozzarelly a utvoříme kapsu popř. závitek. Zlehka opepříme.
Zprudka opečeme na oleji a podáváme. Jako přílohu jsem zvolila domácí hranolky, ale hodí se i kaše nebo vařené brambory.
Bazalkové pesto:
Ideálně v hmoždíři rozmělníme lístky bazalky na kaši a smícháme se zbytkem surovin. Tip: Aby pesto vydrželo déle červstvé přendáme ho do uzavíratelné nádobky a zalijeme olivovým olejem cca 1cm nad směs.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové kapsy plněné pestem a mozzarelou
-
Baru moc děkuji za pochvalu
. Jsem ráda, že chutnalo
. Hotové pesto určitě taky nevadí, i já to tak letos budu řešit, bazalka se mi neurodila
PS: fotečka nevadí, naopak potěší
-
Marti tak jsem receptik vyzkousela a doma byla pochvalena, takze ti pravem nalezi bodik
5
Pesto a mozzarella, to jsou primo mistni "chute"
Jen se musim priznat, ze jsem si pripravu zjednodusila jiz hotovym pestem
Dovoluji si pridat fotku meho vytvoru.
-
-
to bude veliká dobrůtka
-
tak to musí býť mňamka, miluji kombinaci bazalky, oliv.oleje mozzarely a rajčat