Tykev s rajčaty

magdalenka Kuchař: magdalenka

Zeleninová jídla 3 názory

Suroviny

800 g tykev - tekvica, biely alebo zelený podlhovastý plod
2 cibule
olej
soľ
čierne korenie
3 - 4 paradajky
petržlenová vňať
(kto používa -trošku vegety a pod.)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuľu pokrájame na mesiačiky a pomaly smažíme na oleji. Paradajky hodíme do vriacej vody, ošúpeme, pokrájame a pridáme k cibuli. Osolíme, trošku môžeme prisladiť.

  2. Pridáme pokrájanú tekvicu, trošilinka podlejeme, kým tekvica i paradajky pustia šťavu. Premiešame a varíme cca 12 - 15 minút, kým nie je tekvica sklená, alebo ako nám chutí. Do hotového vsypeme petržlenovú vňať.

Poznámka

Podávame ako prílohu, alebo ako samostatné jedlo. Je to dobré aj studené - ak necháme v chladničke odstáť a prepojiť chute.

Z toho, čo vydlabeme - si pripravíme polievku:

http://www.toprecepty.cz/recept/6841-falesna-slepi...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tykev s rajčaty

  • Jana Pá Jana Pá

    :-O:-D:-D:yes: tak to beru:-!:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Janka, ja som si ako predjedlo dala oravskú slaninu...

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    No, to může být:-p, Magdalenko já dělám něco podobně z cukety;-), což bude asi ta polodlouhá:-)), ale přidávám si k tomu nějaké "masíčko";-) pro mé muže, kteří se mnou sdílí mou domácnost:-!:-D:-D, ale jinak dobrý recept:yes::-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo