Barista

Barista je specialista na přípravu a výrobu kvalitní kávy, nejčastěji espressa a nápojů na něm založených. Existuje Mistrovství světa baristů, při kterém vítězové jednotlivých zemí porovnávají své znalosti a schopnosti.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Barista je specialista na přípravu a výrobu kvalitní kávy, nejčastěji espressa a nápojů na něm založených. Existuje Mistrovství světa baristů, při kterém vítězové jednotlivých zemí porovnávají své znalosti a schopnosti.
Balsamico, též balzámový ocet, je vinný kvasný ocet, který vzniká zráním moštu z vinných hroznů v… Číst dál
Banán je velice žádaná komodita, která roste v mnoha zemích a do dalších se dováží. Ovoce, tvořené… Číst dál
Banket je nejnáročnější a nejsložitější způsob občerstvení, ke kterému je třeba školený personál.… Číst dál
Barbecue je vlastně dlouhá a pomalá tepelná úprava ochuceného masa. Pochází z tradiční indiánské… Číst dál
Barista je specialista na přípravu a výrobu kvalitní kávy, nejčastěji espressa a nápojů na něm… Číst dál
Basmati je druh dlouhozrnné rýže, která se při vaření neslepí. Má dva roky "stárnout" v suchu a… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál