Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Harlekýn

yanull yanull
Harlekýn

Harlekýn je nadýchaný dort s pařížskou šlehačkou, který úžasně voní a rozplývá se na jazyku. Můžeme jej zakoupit v cukrárně, ale více nás potěší, když si jej upečeme sami doma. Hlavně milovníci šlehačky si přijdou na své. Korpus je třeba připravit z dobře vyšlehaných vajec, protože se nepřidává kypřící prášek. Dále je důležitá smetana, nejlépe 40 %, kterou musíme řádně vychladit. Pak je úspěch zaručen.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Ředkvička

Ředkvička je kořenová zelenina a patří k prvním, které můžeme na jaře vypěstovat. Ač je malá a… Číst dál

Ředkvička

Řepkový olej

Řepkový olej se získává z rostliny řepky olejné. Všichni znají kvetoucí lány žluté řepky, z jejichž… Číst dál

Řeřicha

Řeřicha je léčivá bylinka pepřové chuti. Používá se hlavně v čerstvém stavu do salátů, na posypání… Číst dál

Řeřicha

Řízek

Řízek je velmi oblíbené jídlo. Plátek vepřového, drůbežího nebo telecího masa se naklepe paličkou,… Číst dál

Řízek

Sacher dort

Sacher dort je originální čokoládový dort. V roce 1832 ho vytvořil šestnáctiletý učeň Franz Sacher.… Číst dál

Sacher dort

Sake

Sake je dezertní víno se specifickým nádechem ze zkvašené rýže, s výraznou vůní skořice i s dalšími… Číst dál

Sake

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Flank steak

Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál

Flank steak