Kuřecí plátky v bylinkové omáčce

mika59 Kuchařka: mika59

Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 jarní cibulky
1-2 stroužky česneku
150-200 ml smetany na vaření
kuřecí vývar
2 lžíce hladké mouky
2 lžičky mleté papriky
sůl
pepř
mletý kmín
libeček
petrželka
olej + kousek másla
Recept si zatím oblíbilo 41 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozkrojíme na tenčí plátky, lehce naklepeme a osolíme. Smícháme mouku s paprikou, pepřem, a kmínem. Plátky masa v mouce důkladně obalíme.

  2. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka z obou stran opečeme. Přidáme kousek másla, nakrájenou cibulku, česnek a zalijeme vývarem tak, aby byl zároveň s masem.

  3. Dusíme asi 10 minut a přilijeme smetanu ve které jsme rozmíchali zbylou mouku. Možná bude mít omáčka pro někoho dostatečnou hustotu, tak přilije jen smetanu.

  4. Omáčku provaříme a před koncem přidáme nasekaný libeček a petrželku. Maso by mělo být dostatečně měkké. Nakonec omáčku dochutíme a podáváme s těstovinami, noky nebo knedlíkem.

Poznámka

Kdo chce mít omáčku opravdu jemnou, plátky vytáhne a omáčku promixuje ponorným mixérem. Potom se maso vrátí do omáčky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 190 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí plátky v bylinkové omáčce

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Veronicapiko: Děkuji, mám radost, že chutnalo :-K:-K

    Odpovědět

  • Veronicapiko Veronicapiko

    Tak jsem také dnes vyzkoušela a děkuji. :-8 Opravdu snadný recept a chutná naprosto skvěle! :yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Mika89: Děkuji Vám za názor a radu ;-);-):-)

    Odpovědět

  • Mika89 Mika89

    Nechci nijak váš pokrm krytizovat, ale kdyby jste to maso nakrájela na plátky a vložila ho do horké vody tak by se vám krásně stáhlo, k omáčce ideální protože se stáhne a chuť zanechá v sobě a nepustí ho do té omáčky, v omáčce bude kuřecí vývar takže ta chuť bude v omáčce, zachováte si tak chuť toho masa, ovšem kdyby jste to udělala na přírodní způsob tak by bylo chuťově i vzhledově v té omáčce lepší, a tou smetanou bych to lehce polil těsně před tím než se pokrm bude vydávat ke konzumaci, bude to mít lepší vzhled a větší dojem na hosta, ale jinak super pokrm :-) :yes:

    Odpovědět

  • rada18 rada18

    Luxus, co dodat ????

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Palika: Je tam libeček s petrželkou. A protože je libeček dosti aromatický, myslím, že s tou petrželí to stačí. Libeček taky všichni nemusí, tak si to může každý upravit dle svých chutí....:-)

    Odpovědět

  • Palika Palika

    hmm, hmm ... a kde jsou ty bylinky? Vidím tam jen libeček a u něj je vcelku samozřejmostí ho přidávat ...

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    medanek: Děkuji..;-):-)

    Odpovědět

  • medanek medanek

    Krásná dobrota :yes::yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: omáčky recepty kuřecí plátky kuřecí omáčky recepty kuřecí plátky s omáčkou bylinková omáčka k masu kuřecí plátek s omáčkou kuřecí omacka kuřecí plátky recept kuřecí plátek omáčky recept kuřecí plátek s bylinkovou s omáčkou kuře recepty kureci plátek s bylinkovou omáčkou a testoviny kuřecí platky na bylinkách kuřecí plátek recepty recept kuřecí plátky na cesneku omacka kuřecí plátek recept kuřecí recepty recepty omacky