Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chutney [čatný]

yanull yanull
Chutney

Chutney je pochutina, pocházející z indické kuchyně, která má za úkol dochutit základní pokrm. Originální chutney bylo připravováno z ovoce a koření. Jelikož se rozšířilo do celého světa, setkáváme se s různými variantami, např. v Británii je oblíbené chutney z manga, lze jej připravit ze švestek s červeným vínem, ale i cibulové, dýňové nebo z červené řepy.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pór zahradní

Pórek zahradní je zelenina z rodu amarylkovitých. Pěstuje se ve dvou odrůdách, letní a ozimé.… Číst dál

Pór zahradní

Portské víno

Portské se vyrábí z hroznů, které se pěstují i zpracovávají výhradně v oblasti údolí řeky Douro. Je… Číst dál

Pošírování

Pošírování je jemný způsob úpravy masa, ryb, ovoce, zeleniny při teplotě mezi 70 až 90 °C, dle… Číst dál

Praganda

Praganda je řeznická nakládací sůl k přípravě masných výrobků jako jsou např. salámy, šunky,… Číst dál

Pražení

Pražení je proces, při které se suroviny tepelně upravují na pánvi, nebo v zařízeních k tomu… Číst dál

Pražení

Preclík

Křupavý, jemný, kynutý, slaný, sladký - ve všech těchto podobách se může preclík vyskytovat. Těsto… Číst dál

Preclík

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více