Dnes jsem toto zvolila jako sobotní oběd. Škubánky z brambor milujeme, a tyto opravdu také nezklamaly. Udělala jsem sice chybu hned na začátku a to, že jsem pořádně neuvařila jáhly, takže šišky šly tvořit hůř, musela jsem použít hrubou sílu, aby mi šla vytvořit hmota ke tvoření šišek, ale opravdu to stálo za to. Použila jsem jen kukuřičný škrob (pudink zrovna nebyl po ruce, my to nejíme) a celozrnnou pšeničnou mouku a kukuřičnou 1:1. Můj drahý si to poručil s cukrem a skořící polité máslíčkem, mě ta kalorická bomba tak trochu vyděsila, tak jsem zvolila BioLine Datlový sirup a áááááchhhh. Opravdu výtečné, zařazuji mezi oblíbené a také častěji připravované Bodík letííííí.... Děkujeme
petram: bohužel nebyla, vezla jsem ho na páteční rodinou návštěvu, ale měli jsme vybitý foťák, no a když se nabily baterie a bylo by možné ho vyfotit, tak už byl snědený, ale jelikož ho určitě v létě budu dělat znovu, tak se pokusím nezapomenout a vyfotit ho
právě se chladí v lednici, je to skvělý nápad, ale jelikož jsem ho dělala na slavnostnější příležitost, přidala jsem ještě jednu vrstvu mezi a to pudinkovou, připravenou ze sojového mléka a 2 pudinků (chtěla jsem ještě vyšlehat s tvarohem, ale zapomněla jsem ho koupit ), z ovoce jsem použila banány a do polenty ještě přidala pár rozinek....je to slast, opravdu skvělý, polentu používám dosti, bud jako těsto na pizzu, nebo na zapečení a podobně, ale tohle by mě nenapadlo...bodík letí
zrovna jsem je vytáhla z trouby a jsou prostě dokonalé, křupavoučké, chuťově jemné a přitom zdravé....bodík letí a já přepisuju do své kuchařky do sekce "hojně používáné" moc děkujeme za super recept, který bude určitě součástí jakékoliv naší oslavy nebo večerního filmu
aisha:
To je opravdu chytré, ale mě by to vadilo, protože zmražením uvařené cizrny se naruší struktura jejích kvalitních sacharidů a bílkovin (obsahuje vodu, ta se rozpíná a narušuje strukturu), takže to bych asi volila jen v tom nejhorším případě, ale je pravda, že se vaří dosti dlouho, ale já si jí namočím vždy minimálně dvanáct hodin dopředu, většinou i více a pak ji vařím na minimum plamene pod pokličkou a v klidu si u toho pracuju na PC, nebo uklízím po bytě. Rychle to uteče a pak už se věnuju jen její dopřípravě, nejlepší recept zatím je pro nás recept odsud a to http://www.toprecepty.cz/recept/24281-bramborove-k... a já ho obohacuju o bylinky (např. koriandr) a mám jako samostatné jídlo bez rýže, jsou tam přeci brambory.
Našla jsem neprv u Aishy, ale tady je mnohem více receptů a variant na ochucení, dalo to určitě mnohem víc práce, proto dávám bodík i sem. Jinak já jsem použila kari koření, protože to mi k cizrně jde opravdu moc a moc. Dělám ji snad na všechny způsoby, co si člověk představí, a to tak dvakrát do týdne. Opravdu náš favorit a tohle je super nápad, jak ji využít kapku jinak. Díky moc
Vynikající křupání k filmu, použila jsem kari koření, protože si myslím, že to nejlépe sedí k cizrně jako surovině. Udělala jsem samozřejmě z uvařené cizrny, protože tu z konzervy nesnášíme. Vařím jí tak jednou dvakrát do týdne, opravdu ji doma mám obvykle přes 4 půlkilové sáčky. Udělala jsem jen půl sáčku a bohatě stačilo na dva dny pro dva lidi (ale mám přítele žrouta ) Budu dělat na rodinné oslavy nebo sobotní večery u filmu. Díky moc, bodík letí
Zůstal mi doma tvaroh, kterému dnes končila minimální trvanlivost,tak jsem se včera odpoledne rozhodla ho pracovat na mňaminku do letního kina. Dělala jsem ještě 2 jiné recepty odsud, bohužel tyto celkově dopadly "nejhůře", protože nám z těch 3 druhů chutnaly nejméně, ale i tak je určitě budu dělat dál, protože byly vynikající. Ubrala jsem trochu tuku, mouky jsem dala celozrnné - pšeničnou, ovesnou, špaldovou v poměru 2:1:1 a dala jsem tam asi půl sáčku (možná méně) kypřícího prášku. Udělala jsem placku a radýlkem tyčinky asi 1 cm široké a půl centimetru vysoké. Troubě se nechtělo péct a tak jsem je musela dvakrát otáčet, aby byly z obou stran stejně. Ale bodík dávám na 100% a fakt zařazuju do svých oblíbených receptů, stanou se součástí našich rodinných oslav.
Zkoušela jsem včera, no bylo to trochu náročné, nejprve jsem musela přidat sušené droždí, protože se mi doma to čerstvé kamsi vypařilo Pak bylo těsto dosti řídké a nešlo zpracovat, takže jsem musela stále přidávat mouku a to dost velké množství. Dělala jsem z celozrnné pšeničné, ovesné mouky, amarantové a špaldové v poměru 3:2:1:2. Bílou mouku ve špajzu nemám Když bylo hotové, raději jsem ho dala kynout kvůli sušeným kvasnicím, a je fakt, že pak krásně nabylo do dvoujnásobného množství. Pak nastaly chyby - do těsta jsem dala málo soli a navrch jsem ji dát zapomněla, tyčinky jsem udělala moc tlusté a konečným problémem byla moje staroučká trouba, které peče podle toho, jak se jí chce. No a tak byly ze zpodu přičmoudlé a uvnitř kypré a vprostřed polosyrové. Nakonec jsem to vyřešila finálním dosušením do 100° a pak byly výborné, křupavoučké i vprostřed, ale málo slané Příště budu poučená a snad se povedou dokonalé na první vytažení, jo a posypané sezamem byly vynikající. Bodík si určitě zaslouží
Páni, tak tohle jsme nečekali. Chystali jsme se s přítelem do kina a tak jsem si tu našla 3 recepty na domácí tyčinky a krekry. Tyhle dopadly nejlépe, koření jsem zamíchala do těsta, nechala v lednici asi 2 hodiny odležet a pak upekla. Sice se mi to nijak moc nenafouklo, ale i druhý den jsou skvělé, teplé byly dokonalé. Potřela jsem před pečením bílkem a posypala semínkama (sezam, len). Také dodávám, že jsem připravovala z celozrnné pšeničné mouky, ovesné mouky a špaldové mouky v poměru 2:1:1. Bílu mouku jsem nepřidala vůbec, přece jen jsme trochu na to zdravé jídlo a bílou mouku doma vůbec nemám. Takže určitě dávám bod, ale nejraději bych dala 10 :D
Vařila jsem včera a bylo to opravdu vynikající. Neměla jsem masalu, tak jsem nahradila větším množstvím kari. Přítel když to viděl na talíři se mne s nechápavým výrazem otázal: "To jsi tak dlouho vařila míchaná vajíčka?" :D No nedal si vysvětlit, že to nejsou míchaná vejce. Použila jsem ochucené tofu - zeleninové a s řasou (naše nejoblíbenější). Já jsem si opravdu moc a moc pochutnala, bylo to opravdu super, moc děkuji za nápad, zařazuji mezi oblíbené a přepisuji do domácí kuchařky, letící bodík je samozřejmosti
Veronika.Hrozna: já v kuchyni používám jen pasírovaná rajčata, přesněji Pasata di pomodoro z Penny za 12,90 Kč za 500 g a dělám z toho vše. Rajskou omáčku, různé omáčky na těstoviny, do gulášů a tak, prostě všude, kde se dává protlak a nemůž si to vynachválit, složení je jen rajčata, sůl a voda. Je to fakt hustý, poctivý a lepší jsem zatím neměla. Jinak masíčko prostě doma nebylo, tak jsem to myslela jako zeleninovou polívku a on z toho vyšel boršč chuti skoro masové :D
To je opravdu chytré, ale mě by to vadilo, protože zmražením uvařené cizrny se naruší struktura jejích kvalitních sacharidů a bílkovin (obsahuje vodu, ta se rozpíná a narušuje strukturu), takže to bych asi volila jen v tom nejhorším případě, ale je pravda, že se vaří dosti dlouho, ale já si jí namočím vždy minimálně dvanáct hodin dopředu, většinou i více a pak ji vařím na minimum plamene pod pokličkou a v klidu si u toho pracuju na PC, nebo uklízím po bytě. Rychle to uteče a pak už se věnuju jen její dopřípravě, nejlepší recept zatím je pro nás recept odsud a to http://www.toprecepty.cz/recept/24281-bramborove-k... a já ho obohacuju o bylinky (např. koriandr) a mám jako samostatné jídlo bez rýže, jsou tam přeci brambory.
1 2 3 Další