Neboršč z domácích zásob

ArmDra Kuchařka: ArmDra

Doba přípravy: asi 80 minut i s přípravou přibližně 4 - 6 Polévky 4 názory

Suroviny

2 menší červené řepy
1 cibule
4 mrkve
3 velké brambory
2-3 dl pasírovaných rajčat (lze dát i protlak, výsledná chut bude trochu jiná)
sterilovaná řepa i s nálevem (bez křenu je lepší)-množství dle chuti
vodu
3 větší bobkové listy
4 kuličky nového koření
5 kuliček celého pepře
2 hřebíčky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve opečeme cibulku, můžeme na oleji, já bez tuku, přidáme červenou řepu nakrájenou na kostičky a zalijeme horkou vodou (z rychlovarné konvice) a vložíme koření (já ho dávám v takovém kovovém udělátku, co se zavře a pak vyndá a koření se nehoní v hrnci) a vaříme asi 15 minut.

  2. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a opět dále vaříme asi 15 minut.

  3. Potom přidíme na kostky nakrájené brambory a vaříme, než všechno změkne.

  4. Nakonec přidáme protlak, rozmícháme a přidáme na kostičky nakrájenou sterilovanou řepu a přilijeme trochu nálevu.

  5. Necháme provařit a ochutnáváme, můžeme přidat více nálevu (já dala skoro půlku velké zavařovací sklenice) a až v tuto chvíli osolíme dle chuti.

Poznámka

Opravdu to původně byl takový mišmaš, protože jsem potřebovala spotřebovat čerstvou červenou řepu. Ale když jsem to nandala na talíř, tak můj přítel prohlásil: "Cos tam dala za vývat? Vždyť v tom není maso. To je bujon?". To mi vyrazilo dech, vždyť já bujon vůbec nepoužívám. No maso tam hledal zbytečně a jelikož milujeme pravý spíš ukrajinský než ruský boršč, tak to bylo chuťově opravdu velmi podobné a moc nám to chutnalo. Tak přeju všem, co to zkusí dobrou chuť, ať chutná tak, jako nám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Neboršč z domácích zásob

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    U nás by taky prošel!!:-p:yes:

    Odpovědět

  • ArmDra ArmDra(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: já v kuchyni používám jen pasírovaná rajčata, přesněji Pasata di pomodoro z Penny za 12,90 Kč za 500 g a dělám z toho vše. Rajskou omáčku, různé omáčky na těstoviny, do gulášů a tak, prostě všude, kde se dává protlak a nemůž si to vynachválit, složení je jen rajčata, sůl a voda. Je to fakt hustý, poctivý a lepší jsem zatím neměla. Jinak masíčko prostě doma nebylo, tak jsem to myslela jako zeleninovou polívku a on z toho vyšel boršč chuti skoro masové :D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Já tam taky v recptu hledala maso,masíčko a furt nic ! :-(To bylo "překvapení" když jsem pročetla komentář ! Taky hledal,že jo!:-? Ale ty pasírovaná rajčata do boršče určité vyzkouším,doteďka jsem dávala jenom protlak.;-):-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hm, to u nás taky projde. :-p:yes:

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: domaci pasata ukrajinsky mišmaš borsc se zavre řepy omáčka z pasata di pomodoro jak spotřebovat červenou řepu pasata di pomodoro příprava boršč v takovém hrnci recept podle zásob