

Hrachový dál s tofu
Doba přípravy: 30 min 2-3 porce Bezmasá jídla 6 názorů
Suroviny
- 2 šálky žlutého hrachu
- 200 g Tofu natural
- kelímek zakysané smetany
- cibule
- olej
- bobkový list
- kmín
- saturejka
- Garam masala
- kari
- sůl
Postup přípravy receptu
Předem namočený žlutý hrách uvaříme s bobkovým listem, kmínem a saturejkou, solíme až před úplným změknutím.
Tofu osmahneme na cibuli a zaprášíme kořením.
Potom spolu se zakysanou smetanou vmícháme do uvařeného hrachu, z kterého jsme vylovili bobkový list.
Krátce povaříme, aby se chutě spojily.
Podáváme s chlebem, rýží nebo vařeným bramborem, na talíři sypeme kolečky jarní cibulky.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Hrachový dál s tofu
-
ArmDra: děkuji za hodnocení, jsem ráda, že ti chutnalo :).
-
Vařila jsem včera a bylo to opravdu vynikající. Neměla jsem masalu, tak jsem nahradila větším množstvím kari. Přítel když to viděl na talíři se mne s nechápavým výrazem otázal: "To jsi tak dlouho vařila míchaná vajíčka?" :D No nedal si vysvětlit, že to nejsou míchaná vejce. Použila jsem ochucené tofu - zeleninové a s řasou (naše nejoblíbenější). Já jsem si opravdu moc a moc pochutnala, bylo to opravdu super, moc děkuji za nápad, zařazuji mezi oblíbené a přepisuji do domácí kuchařky, letící bodík je samozřejmosti
-
Dnes jsem dál uvařila s malou obměnou a chutnal mi víc než první verze. Recept jsem upravila
.
-
sice jsem nikdy nedělala žlutý hrách, ale líbí se mi varianta na přípravu tofu a pokud použiji čočku, tak se určitě taky nic nestané
posílám boďku
-
To si ,Klárko, určitě uložím
občas vařím ráda,takzvaně zdravě, a žlutý hrách jsem nikdy nedělala
-