Hrachový dál s tofu
Alternativní verze čočkového dhalu je tento hrachový s tofu a zakysanou smetanou. Na přípravu je velmi snadný. Žlutý hrách stačí uvařit a poté spojit s restovaným tofu a smetanou. Při servírování můžeme posypat čerstvou jarní cibulkou.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 206 kJ / 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,32 g |
Tuky | 37,90 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 68 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,19 g |
Sacharidy | 11,22 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrachový dál s tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6pX
Moje poznámka
Hrachový dál s tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6pX
Nejnovější recepty
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 32 minutami
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 14 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 23 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí špízy
Renata1988 před 5 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 7 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Kajkajak před 7 hodinami
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 12 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 13 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 15 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 16 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 16 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 17 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 17 hodinami
Tématické fráze:
hrachový dál,
hrachový dhal,
dál recept,
recept dál,
tofu recepty,
bezmasá jídla recepty,
hrachové kari,
hrachový nákyp,
hrachový koláč,
hrachovka recept,
doba vareni hrach,
doba vaření hrachu,
tofu natural,
bezmase jidlo,
bezmasa,
bezmasá jídla,
hrachova dal,
hrachoý dhal,
hrách příprava,
hrachový palafel
Suroviny:
hrách žlutý,
tofu natural,
smetana zakysaná,
cibule,
olej,
bobkový list,
kmín celý,
saturejka,
koření garam masala,
koření kari,
sůl
Komentáře (9)
Blbist - hrách předem namočíme.
To jako proč? Polený žlutý hrách není nutné namáčet. Dáme do vidy a vaříme.
Nejasnost - bod č. 3, cit. "Potom spolu se zakysanou smetanou vmícháme do uvařeného hrachu, z kterého jsme vylovili bobkový list."
Vmícháme co?