Jáhlové škubánky s mákem
Suroviny pro 1
1
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 580 kJ / 139 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,16 g |
Tuky | 0,12 g |
Vláknina | 0,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 34,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jde o recept z knihy "Biokuchařka Hanky Zemánkové".
vegetariánské, veganské
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 7. 2017 15:18
Hledám inspiraci na zdravější škubánky a myslím,že už hledat nemusím.Recept se mi velmi líbí.Určitě ho brzy vyzkouším
11. 1. 2014 23:13
Dnes jsem toto zvolila jako sobotní oběd. Škubánky z brambor milujeme, a tyto opravdu také nezklamaly. Udělala jsem sice chybu hned na začátku a to, že jsem pořádně neuvařila jáhly, takže šišky šly tvořit hůř, musela jsem použít hrubou sílu, aby mi šla vytvořit hmota ke tvoření šišek, ale opravdu to stálo za to. Použila jsem jen kukuřičný škrob (pudink zrovna nebyl po ruce, my to nejíme) a celozrnnou pšeničnou mouku a kukuřičnou 1:1. Můj drahý si to poručil s cukrem a skořící polité máslíčkem, mě ta kalorická bomba tak trochu vyděsila, tak jsem zvolila BioLine Datlový sirup a áááááchhhh. Opravdu výtečné, zařazuji mezi oblíbené a také častěji připravované Bodík letííííí.... Děkujeme
9. 1. 2011 15:58
Spagetko, to spojení "z toho cukry" neznamená, že je výrobek oslazený, znamená to, kolik % tvoří jednoduché sacharidy. Koukni na obaly jiných věcí, třeba mléčných výrobků, hotových jídel, tam je to všude..
9. 1. 2011 15:16
Ethylvanilin není cukr, ale do cukru se toto aroma přidává.
Vitana Vanilinový cukr
Popis: Sypká směs cukru s etylvanilínem
http://www.chemievjidle.cz/vanilkovy-cukr/vitana-v...
Ethylvanilin je bezbarvá pevná látka.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Etylvanilin
Vitana Vanilinový cukr
Popis: Sypká směs cukru s etylvanilínem
http://www.chemievjidle.cz/vanilkovy-cukr/vitana-v...
Ethylvanilin je bezbarvá pevná látka.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Etylvanilin
9. 1. 2011 13:47
Dobrý den, v pudinkovém prášku není žádný cukr ten je až v hotovem produktu, ethylvanilin je třikrát silnější náhrada vanilkového aroma je to derivát kyseliny a je o dost levnější, proto se používá v potravinářství
9. 1. 2011 12:39
bodík letí ukládám a vyzkouším
9. 1. 2011 12:22
spagetko, ale podle toho co jsi sem dala tam ten cukr je jen pokud si při vaření ten puding osladíš, víš? u žádného od dr. oetkera není ve složení cukr... koukni na ty jejich stránky...takže to jestli tam cukr je nebo není záleží jen na tobě... všechny pudingy od dr. oetkera, které mám doma obsahují jen kukuřičný škrob a barviva
9. 1. 2011 12:16
jj, to je ten co většinou používám, já měla přímo dr.Oetkera, kde ten cukr ve složení je. Právě že záleží na tom, jakou značku si člověk vybere, toho Oetkera s cukrem jsem koupila omylem a jen jsem chtěla ukázat, že prostě některá firma tam ten cukr má
9. 1. 2011 12:01
spagetko ted jsem na to taky koukla a stojí u toho: Průměrný obsah živin v hotovém výrobku (výrobek připravený podle návodu s polotučným mlékem a cukrem - podle návodu 30 - 40g) - ale v samotném pudingovém prášku tudíž není žádný cukr. A abych to měla podložené, tak přímo na stránkách oetker.cz mají u pudingu toto:
Naturamyl puding vanilková příchuť
Puding je vyroben z pečlivě kontrolovaných surovin.
Základem výrobku je kukuřičný škrob. Výrobek neobsahuje žádná sladidla a hotový puding je lehce stravitelný.
Tradiční česká chuť Naturamyl od Dr.Oetker!
Naturamyl puding vanilková příchuť
Puding je vyroben z pečlivě kontrolovaných surovin.
Základem výrobku je kukuřičný škrob. Výrobek neobsahuje žádná sladidla a hotový puding je lehce stravitelný.
Tradiční česká chuť Naturamyl od Dr.Oetker!
9. 1. 2011 11:08
Leni, přiložila jsem fotku složení pudinku pro Táničku jako důkaz, že cukr v prášku je, fotka je dostatečně čitelná. Pokud ti tam ta fotka bude vadit, smáznu ji
9. 1. 2011 10:45
Jinak se přikláním k tomu, že v pudinku cukr není, etylvanilin je podle mě jenom umělé aroma.. Pudink sám je jenom škrob a sladí se při vaření, to je aspoň můj názor :)
9. 1. 2011 10:43
Moc hezké :) Sama bych na to neměla odvahu, ale takhle, když vím, kolik čeho a drží to pohromadě určitě vyzkouším.. Posílám i bod
9. 1. 2011 10:12
uloženo,vyzkouším
9. 1. 2011 09:29
Lenko - já si to myslím též
9. 1. 2011 09:21
www.bionebio.cz/nase-produkty/o-javorovem-sirupu
Iljusa: já si myslím, že američané jsou tlustí spíš kvůli fast foodům a tak... javorový sirup je výborné přírodní sladidlo, plné vitamínů a minerálů, které slouží jako náhrada za nezdravý bílý cukr...
Iljusa: já si myslím, že američané jsou tlustí spíš kvůli fast foodům a tak... javorový sirup je výborné přírodní sladidlo, plné vitamínů a minerálů, které slouží jako náhrada za nezdravý bílý cukr...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 17 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 7 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 8 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 9 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 9 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 10 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 10 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodové dezerty a jiné dobroty: Užijte si jahodovou sezónu naplno. Máme pro vás ty nejlepší recepty
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Jáhly dříve sloužily jako surovina pro výrobu kořalky. Lepší jsou ale v kaši, polévce nebo v jahelníku!
Další recepty
Tématické fráze: jáhlové šišky jáhlová mouka recepty hanka zemánková recepty hanka zemánková z ceho jsou jahly jahelne skubanky škubánky s mákem jáhlová mouka recept ethylvanilin šišky s mákem jáhlová mouka recepty z jáhlové mouky škubánky recept jáhelník s makem etylvanilin jáhly recepty jáhlový koláč s mákem škubánky z jáhel jáhlové recepty složení pudinku
Suroviny: jáhly, mouka kukuřičná, pudink vanilkový, voda, máslo rostlinné, mák, karob, sirup javorový
Jáhlové škubánky s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oO9B
27 názorů