Pražená cizrna

aisha Kuchařka: aisha

Luštěniny 17 názorů

Suroviny

vařená cizrna
olivový olej
sůl
řimský kmín
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Okapanou, suchou cizrnu pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, kořením, promícháme a vysypeme na plech vyložený pečícím papírem.

  2. Pečeme při 200°C do křupava.

  3. Během této doby cizrnu několikrát promícháme.

  4. Takto upravenou cizrnu můžeme konzumovat samostatně nebo přidávat do polévek. Místo římského kmínu můžeme použít i jiná koření.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 130 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pražená cizrna

  • tom tom(neregistrovaný)

    Petra V: at delam co delam tak me krupe tak kazda desata kulicka, zbytek ee, posledni varku jsem mel v troube 45minut a to uz nektery kulicky bouchly na prach.. zkusil sem uz olej i sadlo, a porad je to mekke, priste nedam vubec zadny olej :-// :-((

    Odpovědět

  • Petra V Petra V

    Ahoj všichni, vy musíte být asi hrozně zruční, protože já dělal praženou cizrnu podle všech návodů a vůbec mi nekřupe jako třeba ty smažené brambůrky jak tu někdo píše, umíte mi prosím poradit? Díky :-O

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eva : zadejte si do vyhledavače topek i do google "cizrna" a uvidíte, co vyjede receptů. Třeba u tohohle už máte 2 další podobné recepty;-);-)

    Odpovědět

  • Eva Eva (neregistrovaný)

    Byla mě ted doporučena cizrna ,ze zdravotních důvodů.Budu muset najít recepty a začít konat.čtu samé pochvaly tak jdu na to.kdo bude tak hodný a nějaký ten receptík zašle,Díky moc
    :-))

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    ArmDra: Takto jsem o tom nepremyslela. Skladovani u ledu volim proto, ze cizrnu pouzivam opravdu velmi casto (pomazanky, karbanatky, polevky, jako soucast pokrmu), takze spise z ekonomickeho hlediska volim tuto cestu..:-K:-K

    Odpovědět

  • ArmDra ArmDra

    aisha:
    To je opravdu chytré, ale mě by to vadilo, protože zmražením uvařené cizrny se naruší struktura jejích kvalitních sacharidů a bílkovin (obsahuje vodu, ta se rozpíná a narušuje strukturu), takže to bych asi volila jen v tom nejhorším případě, ale je pravda, že se vaří dosti dlouho, ale já si jí namočím vždy minimálně dvanáct hodin dopředu, většinou i více a pak ji vařím na minimum plamene pod pokličkou a v klidu si u toho pracuju na PC, nebo uklízím po bytě. Rychle to uteče a pak už se věnuju jen její dopřípravě, nejlepší recept zatím je pro nás recept odsud a to http://www.toprecepty.cz/recept/24281-bramborove-k... a já ho obohacuju o bylinky (např. koriandr) a mám jako samostatné jídlo bez rýže, jsou tam přeci brambory. :yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    gmptop: Samozrejme lze pouzit i jiny olej, s vyssim bodem rozkladu, napr. avokadovy..;-)

    ArmDra: Jsem rada, ze jste si pochutnali..:-K. Cizrnu mam take nejradeji varenou. Vzdycky ji uvarim vetsi mnozstvi a skladuji u ledu. Je tak rychle pri ruce..;-)

    Odpovědět

  • gmptop gmptop

    Jen se ptám, jsem jen synek ze vsi. Nebylo by lepší ten olej dát až po upražení. Takhle se při 200 Celsiových zničí vše co je v něm dobré.

    Odpovědět

  • ArmDra ArmDra

    Vynikající křupání k filmu, použila jsem kari koření, protože si myslím, že to nejlépe sedí k cizrně jako surovině. Udělala jsem samozřejmě z uvařené cizrny, protože tu z konzervy nesnášíme. Vařím jí tak jednou dvakrát do týdne, opravdu ji doma mám obvykle přes 4 půlkilové sáčky. Udělala jsem jen půl sáčku a bohatě stačilo na dva dny pro dva lidi (ale mám přítele žrouta :-D) Budu dělat na rodinné oslavy nebo sobotní večery u filmu. Díky moc, bodík letí :yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Cizrnu dělávám, ale takto upavenou jsem ji ještě nedělala. Láká mne to udělat:yes:+

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Hmmm, cizrnu takto upravenou jsem ještě nejedla. To se musí napravit;-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Marti, to určitě zkusím, mám namraženou uvařenou cizrnu, takže co nejdřív zrealizuji;-). Zkusím i s jiným kořením:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Znam, delam a mohu jen doporucit. Je to zdrava nahrada za smazene bramburky- treba k televizi.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: mňam, takovéhle dobrůtky mám moc ráda:-K

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Takové chroupáníčko já moc rád:-!:-D:-p:-p Přidala bych ještě špetičku pálivého...:-p:-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: cizrna recepty cizrna recept cizrna na sladko cizrna v receptech opražená cizrna cizrna jak se vaří cizrna recepty z cizrny jak dlouho se vaří cizrna recept na cizrnu top recepty cizrna cizrna k televizi cizrna recepty na sladko recept cizrna cizrna top recepty cizrna oprazena cizrna s kořením recept z cizrny cizrna jako bramburky recepty cizrna

Zapomněl/a jsem heslo