

Pražená cizrna
Suroviny
- vařená cizrna
- olivový olej
- sůl
- řimský kmín
Postup přípravy receptu
Okapanou, suchou cizrnu pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, kořením, promícháme a vysypeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme při 200°C do křupava.
Během této doby cizrnu několikrát promícháme.
Takto upravenou cizrnu můžeme konzumovat samostatně nebo přidávat do polévek. Místo římského kmínu můžeme použít i jiná koření.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pražená cizrna
-
Eva : doporučuji hummus, ten se dá ochucovat na mnoho způsobů
-
Petra V: at delam co delam tak me krupe tak kazda desata kulicka, zbytek ee, posledni varku jsem mel v troube 45minut a to uz nektery kulicky bouchly na prach.. zkusil sem uz olej i sadlo, a porad je to mekke, priste nedam vubec zadny olej
-
Ahoj všichni, vy musíte být asi hrozně zruční, protože já dělal praženou cizrnu podle všech návodů a vůbec mi nekřupe jako třeba ty smažené brambůrky jak tu někdo píše, umíte mi prosím poradit? Díky
-
Eva : zadejte si do vyhledavače topek i do google "cizrna" a uvidíte, co vyjede receptů. Třeba u tohohle už máte 2 další podobné recepty
-
Byla mě ted doporučena cizrna ,ze zdravotních důvodů.Budu muset najít recepty a začít konat.čtu samé pochvaly tak jdu na to.kdo bude tak hodný a nějaký ten receptík zašle,Díky moc
-
ArmDra: Takto jsem o tom nepremyslela. Skladovani u ledu volim proto, ze cizrnu pouzivam opravdu velmi casto (pomazanky, karbanatky, polevky, jako soucast pokrmu), takze spise z ekonomickeho hlediska volim tuto cestu..
-
aisha:
To je opravdu chytré, ale mě by to vadilo, protože zmražením uvařené cizrny se naruší struktura jejích kvalitních sacharidů a bílkovin (obsahuje vodu, ta se rozpíná a narušuje strukturu), takže to bych asi volila jen v tom nejhorším případě, ale je pravda, že se vaří dosti dlouho, ale já si jí namočím vždy minimálně dvanáct hodin dopředu, většinou i více a pak ji vařím na minimum plamene pod pokličkou a v klidu si u toho pracuju na PC, nebo uklízím po bytě. Rychle to uteče a pak už se věnuju jen její dopřípravě, nejlepší recept zatím je pro nás recept odsud a to http://www.toprecepty.cz/recept/24281-bramborove-k... a já ho obohacuju o bylinky (např. koriandr) a mám jako samostatné jídlo bez rýže, jsou tam přeci brambory. -
gmptop: Samozrejme lze pouzit i jiny olej, s vyssim bodem rozkladu, napr. avokadovy..
ArmDra: Jsem rada, ze jste si pochutnali... Cizrnu mam take nejradeji varenou. Vzdycky ji uvarim vetsi mnozstvi a skladuji u ledu. Je tak rychle pri ruce..
-
Jen se ptám, jsem jen synek ze vsi. Nebylo by lepší ten olej dát až po upražení. Takhle se při 200 Celsiových zničí vše co je v něm dobré.
-
Vynikající křupání k filmu, použila jsem kari koření, protože si myslím, že to nejlépe sedí k cizrně jako surovině. Udělala jsem samozřejmě z uvařené cizrny, protože tu z konzervy nesnášíme. Vařím jí tak jednou dvakrát do týdne, opravdu ji doma mám obvykle přes 4 půlkilové sáčky. Udělala jsem jen půl sáčku a bohatě stačilo na dva dny pro dva lidi (ale mám přítele žrouta
) Budu dělat na rodinné oslavy nebo sobotní večery u filmu. Díky moc, bodík letí
-
Cizrnu dělávám, ale takto upavenou jsem ji ještě nedělala. Láká mne to udělat
+
-
Hmmm, cizrnu takto upravenou jsem ještě nejedla. To se musí napravit
-
Marti, to určitě zkusím, mám namraženou uvařenou cizrnu, takže co nejdřív zrealizuji
. Zkusím i s jiným kořením
-
Znam, delam a mohu jen doporucit. Je to zdrava nahrada za smazene bramburky- treba k televizi.
-
mňam, takovéhle dobrůtky mám moc ráda