Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Gregusa

Tatanicka: moc děkuji za pochvalu.🙂

KatkaCechova: Děkuji za vyzkoušení a jsem moc rád, že chutná.😋🙂

Romano, když jsem narazil na tento Tvůj recept, hned jsem si vzpomněl jak jsem si kdysi dal Vídeňský řízek s bramborovým salátem v dnes už neexistující pražské restauraci "Kočár z Vídně". Bylo to úžasné jídlo a jak je vidět z fotky také to s tím salátem (mimochodem výborným) moc nepřeháněli a je tam i tem polníček.😋😀

Výborná pomazánka, nemixoval, ale jen důkladně rozmačkal vidličkou a je to fakt úžasná mňamka.

NikolaR: Díky za pochvalu i přidané pěkné foto.😋😊

Opravdu výborný recept, ale zahušťování zákletkou je mi také proti srsti, tak jsem plátky masa před osmažením také nejdřív obalil v mouce. Po osmažení vyndal, potřel hořčicí a teprve pak vložil zpět na osmaženou cibuli. Pak už jen pomaloučku na mírném plameni podlité, dusil maso do měkka. No, a je to fakt mňamka.

Pampeliškové růžice se musejí sbírat jen časně na jaře mlaďoučké a do velikosti průměru růžice cca 15 cm. Uvádím to i u svého receptu. Tyto mladé lístky nejsou tak hořké. Ve Švýcarsku si můžete na jaře tyto pampeliškové růžice koupit i na trhu. Upozorňuji, že je to záležitost pouze časného jara. Později se již pampelišky na salát nedají použít.

Houby i kroupy byly v mrazáku, takže opravdu polévková rychlovka. 😀 Talé jsem přidal dvě brambory a vznikla velice chutná polévka, mňam.😋👍

Merylas: děkuji za vyzkoušení a ohodnocení. Pro mne je to vzpomínka na mládí když nám je maminka dělávala a po čase mi to už zmíněný TV pořad připomněl.

Vynikající a jednoduchá polévka.😋 Zajímavé je, že v ní není žádné koření a přitom chutná výborně.👍

mika59: Miládko děkuji, že jsi ji vyzkoušela. Já když mám náhodou vývar z ovaru, tak samozřejmě je pro tuhle polévku jako stvořený, ale přiznám se, že ho spíš využiji pro uvaření prdeláčky. Pak ovšem jsem ochoten použít do této polévky i masox. Miládko nezlob se na mne, ale já jsem už sedmdesátiletý dědek a když se ohlédnu o čvrt století zpět, tak tehdy masox vadil málokteré hospodyňce. Moje maminka dokonce používala předchůdce masoxu "POLÉVKOVÉ KOSTKY Vitana" a musím přiznat, že všechny ty rádo by propagátory zdravé výživy a odpůrce masoxu i bujonů, beru s rezervou.