Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka z rajských

Rajská omáčka, to je poklad české kuchyně. Důležité je mít na vaření kvalitní suroviny a kvalitní maso. Pokud si chcete opravdu pochutnat, nelze nic uspěchat, ani nahradit. Nejlépe si ji vychutnáte s houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 105 min

120 min (15 min příprava + 105 min tepelná úprava)

17. 5. 2024 23:12

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 688 kJ / 882 kcal
Bílkoviny120,27 g
Tuky16,42 g
Vláknina17,23 g
Cholesterol 261 mg
Sodík 293 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy56,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento recept jsem před 5 lety vložil na jiný kuchařský web a protože receptů na rajskou omáčku je zde přes devadesát, dlouho jsem odolával ho vložit i sem. Teď jsem ji vařil znovu, nedalo mi to a poctivě jsem si prohlédl těch cca 90 zdejších receptů. Mohu konstatovat, že více jak 90 % je z protlaků, rajčatových šťáv, pasírovaných rajčat a dokonce i z kečupu. Ten zbytek, kde jsou použitá opravdová rajská jablíčka, jsou dostatečně odlišná od mého receptu, takže proto jsem sem vložil i svůj. To píšu proto, abych nebyl zas napadán, proč to sem dávám, když už je zde tolikrát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Moanka Moanka

4. 6. 2024 17:56

Gregusa: Já už mám plody, ale zatím nedozrálé... ;-) Tak budu čekat s tebou... :-D :-D :-D

Gregusa Gregusa

4. 6. 2024 14:45

Moanka: to určitě!<3:-D No, ale ty mi zatím teprve kvetou,:-K takže na svoje si musím ještě počkat.:-(:-D

Moanka Moanka

3. 6. 2024 18:35

Gregusa: Zvláště pak z vlastních rajčat... Hmmm... :-8 <3

Gregusa Gregusa

20. 5. 2024 10:49

Moanka: děkuji za komentář a mohu potvrdit, že z rajských je to něco jiného. Ta troška protlaku je tam spíš jen jako koření a pro lepší barvu.:-K

Moanka Moanka

18. 5. 2024 20:55

Rajskou miluju. <3 Vypadá náramně. :-8 Z receptu soudím, že bude moc dobrá… <3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: maso hovězí, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, tymián, sůl, voda, rajče, protlak rajčatový, máslo, cibule, mouka hladká, cukr, skořice mletá

TopRecepty.cz

Rajská omáčka z rajských

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ2Gj