Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Hovězí roštěná

Měkká a dobře okořeněná roštěnka, to je jídlo když ne na sváteční, tak na nedělní stůl. Kdo by je nemiloval? Jakmile se kuchyní rozline vůně cibulového základu a začne se ozývat naklepávání masa, je téměř jasné, že se k obědu bude podávat právě tahle oblíbená klasika.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (120 min příprava)

17. 1. 2011 02:15

Suroviny

Porce: 4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 203 kJ / 1 005 kcal
Bílkoviny132,46 g
Tuky39,94 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 881 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy26,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

8. 1. 2019 09:30

Jezza: To ještě neznamená, že je to zdravé, případně že to, na co jsou zvyklí lidé z jedné části světa, svědčí strávníkům jinde. Osobně proti občasnému používání polévkových kostiček nic nemám, ale někde je to úplně zbytečné. Proč vyrábět s jejich pomocí UHO, když můžeme vyrobit na základě šťávy z masa a kvalitního koření omáčku zdravější a chutnější? A proč stále jenom masox, když jsou k dostání lepší polévkové kostičky?

Jezza

8. 1. 2019 06:07

Výborny recept, vsem se dělaly boule za ušima.
Pro ty co zvracej nad použitím masoxu (glutamátu) doporucuji si vyhledat glutaman sodny na Wiki. Zjistíte že kuchyňská sůl je mnohem horší pro zdraví než MSG.
Žiji v Jihovýchodni Asii a zde se přidává toto ochucovadlo skoro do všeho už staletí.

Legenda

30. 3. 2018 13:54

Super. Děkuji.<3

Zdenda

23. 1. 2018 14:12

Ota: slušně jste jim to nandal:-)super:yes:

mika59 mika59

18. 3. 2017 14:55

Zdeněk Hošic: Masox je nesmrtelné téma..;-):-)

Zdeněk Hošic

18. 3. 2017 14:42

Co ten masox?Takovej hnus!!!!

casino casino

13. 8. 2016 22:21

Ota:
No, to co tu popisujete není Hovězí roštěná, ale uvařená kráva ;-(

Ota

13. 8. 2016 11:25

No koukám že tady mnoho lidí dělá z toho buch ví co to není za vědu maso dám do tlakáče s kořenovou zeleninou měkké maso vytáhnu dám stranou. Zeleninu rozmixuji.Tím to již méně zahustím kysanou smetanou a málo mouky povařím dodám jemně nakrájené okurky dochutím, maso nařežu a hotovo do omáčky na zjemnění dám kousek másla.Knedlíček k tomu a máte boule za ušima vědátoři.Nikoho nechci podceňovat ale když má člověk hlad tak se stává dobrým kuchařem bez zbytečností a masox jak tady někteří kritizují už je vidím jak 4 hodiny vaří kosti pomalu na sporáku jak si ho rozlévají do hrnečků a mají jednu ledničku jen na vývary tady u této omáčky z vlastního vývaru někomu doporučuji čtvrtečku či půlku kostičky pro silnější výraznou chuť vaříme doma nejsme v Alkronu .

Pietro

11. 7. 2016 20:38

Zkusil jsem poprve. Masox jsem nemel ale vubec tam nechybi. Delal jsem to v papinaku, takze za hodinku maso rozpadajici se. Na cibuli jsem nesetril 3 ks stredne velke a trochu mouky na zshusteni jsem dal. S rizi a je to super. Musim se pochvalit. Diky za navod. :-p

Martin

7. 1. 2016 01:23

martínek:Juu jste mě potěšil, taky dělám roštěnku i z prasátka, ale i s tou skořicí, špetičku, a dokonce někdy přidam i špetku perníkového koření.Ale to jak kdy

Pet

5. 8. 2015 16:47

Pet: Ještě dodávám, že samozřejmě se potom už omáčka neničí dalším zahušťováním moukou.(viz ta fotka nahoře s tou zakalenou omáčkou-je tam vidět ta mouka). Nedělejte to, je to zvěrstvo! :-))

Pet

5. 8. 2015 16:37

Ten recept je zásadně chybný ! Maso se po naklepání a naříznutí okrajů osolí, popepří a OBALÍ v hladké mouce. Potom se postupně osmahne do červena nejlépe na sádle v litinovém kastrolu za stálého odškrabávání připečené mouky.Potom maso i odškrabanou mouku vyjmeme a dáme stranou. Na zbylém tuku (můžeme i přidat) osmahneme cibuli do hněda, zalijeme vývarem či vodou a přidáme maso s oškrabky, případně i houby a dusíme do měkka. Stále hlídat, aby se nepřipeklo.

martínek

3. 8. 2015 00:56

misza:Moje řeč,taky dělám z vepřového,nesnažím se o continental ,prostě osolim a řádně opepřím prasátko,naklepu a už to jede,I když roštěnka je jinak z vepřového je mnohem rychlejší,chutná.A propo ja přidávám i špetičku skořice.Ale jak čtu recepty na jedno a totéž jídlo, tak rozdíly jsou obrovské. Jak maminka naučila tak dospělé děti vaří a ty hádky tady? Neee prostě chutě a stylům se meze nekladou.Důležité je aby potěšilo oko a bříško. Nejvíce různorodých názorů pozoruju u Stroganova.Prostě klasické dlabance máme každý vžitý jinak,důležité je to nezmrvit aby to chutnalo i když to není od maminky

Markéta

24. 7. 2015 13:56

Výborné i bez masoxu :-)

ivan

21. 6. 2015 09:41

proč proboha musí vždycky nějaký( šéfkuchař) kritizovat běžný recepty používané běžně v domácnosti,chceš masox-dej masox hlavně nepi...uj.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí roštěná hovězí roštěnky roštěná roštěná recept hovězí roštěná recept roštěnky z hovězího masa hovězí roštěná plátky recept hovězí roštěná recepty hovězí roštěnka recept na roštěnou roštěná hovězí rostenky recept rostena z hoveziho recepty hovězí maso roštěná recept na hovězí roštěnou rostenka recept recepty hovezi rostenka hovězí roštěnky recept recept hovězí roštěná recept roštěná

Suroviny: roštěná hovězí, cibule, hořčice plnotučná, masox, sůl, pepř, olej, mouka hladká, voda,

TopRecepty.cz

Hovězí roštěná

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/92Nx