Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyselica (polévka z Vlčnova)

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 1. 2017 14:04

Suroviny

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Iva Trhoňová

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 602 kJ / 1 339 kcal
Bílkoviny35,90 g
Tuky107,35 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 898 mg
Sodík 2,73 g
Sůl6,78 g
Sacharidy51,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

7. 2. 2017 09:24

Hanis: děkuji:-K

Hana Ernestová: o recept čeho, Hani:-?

Hanis

6. 2. 2017 15:36

Výborná polévka - jen se po ní zaprášilo :yes:

maiva maiva

28. 1. 2017 18:32

Velice dobrá klasická polévka, dělávám téměř stejně:-D:yes:

Hana Ernestová

27. 1. 2017 05:41

cathleen: dobrý den, mohla bych vás poprosit o recept? Vím, že má babička ho doma také dělávala ale zemřela již před mnoha roky a recept se nezachoval. Děkuji. Hana Ernestová

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 1. 2017 19:38

Pochutnala bych si:-K:yes:Tuto kyselici milujeme,mňam:-Q

magdalenka magdalenka

25. 1. 2017 16:21

casino: samozrejme...takto sa hovorí u nás aj na Záhorí...Stupava je známa pestovaním kapusty (tam chodíme kupovať k pestovateľom už narezanú, žiaden dovoz z Poľska), konajú sa tam tradične aj "Dni zelá" - citujem:
Deň zelá 2017
Slávnosti kapusty patria od roku 1996 medzi najväčšie festivaly na Záhorí a účinkujúci hostia prichádzajú i zo susedných regiónov Weinviertel - Dolné Rakúsko (A), Jižní Morava (CZ) a Moszony-Soprony-Gyor (HU).
Hlavnou myšlienkou festivalu je zachovanie tradície pestovania a spracovania regionálnych odrôd kapusty, ktoré boli a sú známe svojou špecifickou chuťou a vynikajúcou kvalitou.
Festival je zároveň regionálnymi folklórnymi slávnosťami s cieľom udržať a zachovať tradičnú kultúru.
Slávnosti kapusty sa v Stupave budú konať 29.9.-1.10.2017

casino casino

25. 1. 2017 16:08

magdalenka:
„Zemáky a zelé, živobytí celé“:-)

magdalenka magdalenka

25. 1. 2017 15:58

Bez kvasenej kapusty by sme asi neprežili...na jeseň sme natlačili do suda 40 kg, teraz sme v polovičke súdka... Je to manželov jesenný rituál - tlačí kapustu v chlade na terase, na stole slivovička...

cathleen cathleen

25. 1. 2017 15:46

maris: mě to naučil manžel, je polívkový:-) Krom parných letních dnů si dobrou polévku dáme kdykoliv:yes:

maris maris

25. 1. 2017 15:44

cathleen: já taky polévku můžu k snídani, obědu i večeři<3:-)

cathleen cathleen

25. 1. 2017 15:42

Jana Pá: Jani, my také :-8 dobrou polévku si dáme klidně ke snídani nebo večeři, zvlášť teď v zimě.:yes:

cathleen cathleen

25. 1. 2017 15:40

casino: celé dětství i kus mého samostatného dospěláckého života jsme zelí kvasili (babička zelí prokládala jablíčky - jaderničkama). Pak jsme z nějakého důvodu přestali, spoustu let kvašené zelí kupovali a - nic moc tedy. Poslední 2-3 roky jsem si umiňovala, že musíme znovu kvasit svoje a vloni to vyšlo.
Znovu máme doma něco s tím kupovaným nesrovnatelně dobrého, voňavého a lahodného, co není třeba před vařením mohutně proplachovat vodou, aby to nebylo jako šťovík. Kupovali jsme kvašené zelí různých značek, ale bez výjimky byla překyselená. Pokud to půjde, budeme zas kvasit to svoje:-)

Jana Pá

25. 1. 2017 15:33

rozmarynaH: Magdi já takovou polévku snídám, obědvám a ještě na večeři , jsem polévková holka , ani se neptejte, co si přidávám :-D

maris maris

25. 1. 2017 15:26

Já dávám taky šlehačku, ale zelňačka mi chutná i bez ní. Vajíčko nedávám, zkusím příště. ;-):-)

casino casino

25. 1. 2017 15:22

Zelí už nekvasím...
Občas se podaří koupit kvašené zelí, které je měkké až tak, že ho už nevařím (dal bych citát o vaření kvašeného zelí, ale bylo by v něm slovo nadužívané Hradním pánem):-D
No, vždy ale napřed z koupeného zelí slévám zelovou vodu a teprve podle chuti jí okyselím polévku (či moravské zelí):-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Další recepty

Tématické fráze: moravská kyselica zelová polévka moravská kyselica recept zelová polévka jako od babičky zelovka polévka recept polevka z kvaseneho zeli kyselica recept zelova polívka moravská kyselice cervena kyselica kyselica moravská kyseliv polska kyselica polefka kyselica bramborove kyselica o zelova polévka recept moravská kyselica polévka recept zelovka polévka valašská kyselica moravske kyselica

Suroviny: zelí kysané, brambory, houby sušené, šlehačka, mouka hladká, vejce, sůl

TopRecepty.cz

Kyselica (polévka z Vlčnova)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3m0R