Tak přesně tento recept mě provází celý život a už si ani na jiný způsob úpravy nemíním zvykat. Dělali ho tak moji dědoušek, mí rodiče, dělám ho tak i já. Dcera špíčky nechce, tak jí oddělám na misku a do své veliké mísy si ho dávám. Mňam! bod posílám
To je pravda s tím mletým, já ho také myju a to tak, že ho dám na cedník a propláchnu studenou vodou. Je tak zrovna i šťavnatější.Díky za recept. Posílám bod
Děvčatam taky se mi zachtělo medvědího česneku, tak jsem pátrala nakonec jsem ho koupila na "Bazoš.cz". Domluvila jsem se s paní a za 2 dny jsem ho měla doma. Je to asi 14 dnů, všechno přežil,strčila jsem ho do záhonku a už ho řežu a všude ho přidávám.Jo, polívku zkusím, dávám+
Tyto buchty dělám také, recept mám upravený dle svých dlouholetých zkušeností. Na toto množství mouky stačí 1 PL cukru a žloutky dávám 2-3 ks, buchtičky jsou kypřejší. Někdy ještě k máslu přidám 1 PL oleje. Bod posílám
Moc se mi to zalíbilo, vytiskla jsem a zítra budu vařit. Už jsem se zmiňovala, že moje "mimino" má 24 roků, tak jsem zvědavá co na to udělá. Samozřejmě bude s česnekem. Díky za nápad. Přidávám bod+
Zdenko, dobrý nápad na polívku bez kostí. Mám vždycky hrozný strach, že mi nějaká kostička unikne (vařím ji pro svého post.syna, který by se jistě dávil a sám mi nic nemůže říct). Jenže kde bereš v průběhu roku vnitřnosti?
Posílám bod a chválím Hana
Tak jsem dnes pekla tento koláč, ale použila jsem na spodek trochu rozvařené švestky(kadlátky), na to spařený mák a zalila jsem to těstem. Teď se chladí a jsem moc zvědaavá, jak to bude chutnat. Pekla jsem na papíře, moc pěkně se obrátil. Hana
Posílám bod a chválím